Gabriela Firea, despre protestele din țară: „Fac un apel la forţele de ordine”

MEDIAFAX FOTO
  • Gabriela Firea a comentat, luni, protestele anti-restricţii din România.
  • Gabriela Firea: Dacă jandarmii îi bat pe protestatari, înseamnă că avem dublă măsură.
  • Craiova: Manifestanții încearcă să provoace jandarmii.

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a vorbit despre protestele anti-restricţii din România. Fostul edil al Capitalei a estimat că o intervenţie în forţă pentru degajarea zonei va dovedi faptul că Jandarmeria şi Poliţia acţionează pe baza unor duble standarde.

Fac apel la forţele de ordine să se gândească la faptul că aceşti oameni nu au ieşit în stradă de plăcere, de bine, ci dimpotrivă. Şi să pună în balanţă că reprezentanţii Guvernului nu şi-au onorat partea lor de datorie, de responsabilitate faţă de cetăţeni. Şi atunci să nu se mire că, din disperare, din cauza înăspririi rstricţiilor, la peste un an de la debutul pandemie, când ni se spunea că e doar o gripă uşoară, acum s-a ajuns la proteste stradale”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Firea: „Chiar dacă au ieşit mai târziu, românii au îndurat şi suferit foarte mult”

În anumiţe ţări europene protestele au început mai devreme şi au fost de amploare. Chiar dacă au ieşit mai târziu, românii au îndurat şi suferit foarte mult. Dacă forţele de ordine vor înţelege să rezolve problema alungându-i şi bătându-i pe protestatari, în timp ce la alte proteste doar supravegheau zona, înseamnă că avem dublă măsură”, a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.