• „În ce ţară din lume sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale”, spune Gabriela Firea.
  • Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut.
  • USR PLUS: „Directorul ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti n.r.) şi managerul Spitalului Foişor trebuie să plece”.

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că la 15 ore după ce s-a întâmplat transferul la alte unităţi medicale a pacienţilor de la Spitalul Foişor nimeni nu și-a dat demisia. „În ce ţară din lume sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimişi cu maşina familiei acasă sau plimbaţi la alte spitale?”, a scris pe pagina sa facebook, senatoarea PSD.

”Au trecut 15 ore şi nicio demisie! Dictatură!”, a continuat Gabriela Firea.

Și vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a comentat situația de la Spitalul Foișor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

”Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu COVID”, a reacționat Beni Oni Ardelean, tot pe Facebook.

El a adăugat că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut şi spun că rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos: „ele sunt pline de cazuri de corupţie, furt din bani publici”.

„Viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiţi de doamna Gabriela Firea şi reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcţiile de conducere a spitalelor. Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuţiile prevăzute în protocolul pre-electoral care permit începerea reformei”, transmite USR PLUS.