• Gabriela Firea a postat un mesaj lung pe Facebook în care atacă decizia guvernului de a închide piețele
  • „În Bucureşti funcţionează 63 de pieţe, în cele 6 sectoare
  • Producătorii agricoli sunt afectaţi de decizia „injustă şi inumană” luată de premierul Orban şi ai săi sfătuitori de taină de a considera pieţele mai periculoase decât magazinele”, spune fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

„În Bucureşti, funcţionează 63 de pieţe, în cele 6 sectoare ale Capitalei. În acestea vând direct producători agricoli din marile bazine legumicole sau distribuitorii din Ilfov – Vidra, Nuci, Snagov, Jilava, Copăceni, 1 Decembrie, Darasti, Măgurele, Giurgiu – Vărăşti, Colibasi-Câmpurelu, Izbiceni – Olt, Dâmboviţa – Băleni, Lunguletu, Brezoaele, Prahova – Pucheni, Baltă Doamnei, Buzău – Movilă Banului, Pogoanele, Ialomiţa – Moviliţa, Şindrilită etc. În acest moment, toţi sunt afectaţi de decizia injustă şi inumană luată de premierul Orban şi ai săi sfătuitori de taină de a consideră pieţele mai periculoase decât magazinele. Oamenii vor vinde în frig, direct pe trotuar sau în parcări”, scrie pe Facebook prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

Ea adaugă că legumele şi fructele se vor strica, iar mii de familii vor fi afectate.

„Dar cui să-i pese? Pentru PNL şi Orban, <bolnavii sunt de vină pentru că s-au îmbolnăvit>, elevii sunt de vină pentru că preferă şcoală cu prezenţa fizică, medicii sunt de vină pentru că dau semne de epuizare, tinerii sunt de vină pentru că sunt tineri şi devin “<răspandaci>. În afară de nedreptatea strigătoare la cer la care sunt supuşi agricultorii şi distribuitorii de legume şi fructe româneşti, versus marile lanţuri de magazine, pe care Orban le consideră sterile, s-a dat o grea lovitură vieţii, obiceiulul de consum şi bugetului cumpărătorilor. Adică tuturor românilor care se aprovizionează, măcar la sfârşitul săptămânii, dacă nu de 2-3 ori săptămânal, direct din piaţă. Unde e mai ieftin, mai proaspăt, mai plăcut şi unde se leagă prietenii de-o viaţă. Fiecare dintre noi avem un vânzător dintr-o piaţă în care avem încredere, de ani de zile, de unde cumpărăm brânză, ouă, lapte proaspăt”, adaugă Firea.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fostul primar general al Capitalei îi acuză pe guvernanţi că se comportă „despotic”.

„Cu toţii am legat o prietenie cu o bătrânică sau cu un gospodar de prin Vidra sau alte comune limitrofe, care aduc la piaţă marfă mai curată, fără chimicale sau, oricum, nu în exces. Lovitură dată românilor prin măsură ucigătoare de a închide pieţele, în loc să creeze circuite şi să stabilească reguli sanitare, devoalează nu doar amatorismul guvernului PNL Orban, ci şi ruperea de viaţă reală. Desprinderea totală de suferinţă din această perioada a oamenilor, lipsa oricărui sentiment de îngrijorare faţă de ei, tratarea tuturor românilor că pe nişte scavi. Aşa ne conduce acum Orban. Guvernanţii se poartă superior şi crâncen cu românii. Relaţia este de şef despotic şi subaltern bun de maltratat. Această stare de fapt trebuie să înceteze urgent”, conchide Gabriela Firea.