• Fostul primar al Capitalei, despre majorarea taxei de parcare: „Este inacceptabil!”
  • Firea consideră că numeroși bucureșteni vor plăti o taxă de 10 ori mai mare
  • Gabriela Firea spune că aproximativ 200.000 de bucureșteni sunt afectați de decizia luată de consilierii Capitalei

Gabriel Firea, fostul primar general al Capitalei, susține că majorarea taxei pentru locurile de parcare de reședință din București este inacceptabilă. Firea consideră că numeroși bucureșteni vor plăti o taxă de 10 ori mai mare.

Gabriela Firea spune că aproximativ 200.000 de bucureșteni sunt afectați de decizia luată de consilierii Capitalei.

„200.000 de bucureșteni vor plāti enorm pentru locurile de parcare de reședință. Pentru unii dintre ei taxa se mărește de 10 ori, atenție, de 10 oriI! Noul primar general “de dreapta” a decis, fără vreun fel de anunț sau consultare publică, să pună această nouă taxă pentru parcările de lângă blocuri. Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta! M-am obișnuit! Noul primar general, o năpastă picată pe capul bucureștenilor, uită că înainte să vină cu un nou bir pentru bucureșteni, trebuie să vină cu soluții”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Fostul primar mai spune că taxa de parcare nu poate fi comparată cu cea din alte orașe europene deoarece nivelul salariilor este diferit. De asemenea, Firea critică decizia, deoarece a fost luată în timpul crizei COVID-19.

„Nu poți să vii cu creștere atât de mare, peste noapte. Da, tariful de până acum era mic în comparație cu alte capitale europene, cum ne place să comparăm. Însă, acolo și salariile sunt altele! Poate nici suma majorată de 10 ori nu e mare, în aceeași comparație. Însă, în buzunarul românilor se va resimți. Oare se termină pandemia Covid, iar bucureștenii își vor reveni financiar până la anul? Așa că “meritau” o supra-taxare? În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucureștenilor? Este inacceptabil!”, este concluzia fostului primar general al Capitalei.

Parcarea s-a scumpit în București, după ce marți consilierii local au votat noile tarife anuale. Conform hotărârii consilierilor locali, Bucureștiul este împărțit în patru zone: A, B, C, D.

Cea mai scumpă parcare o vor plăti bucureștenii din zona A, care reprezintă centrul Capitalei. Aici, parcarea va costa 600 de lei, față de 84 de lei. În zona B tariful va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în C va fi de 400 față de 55 de lei și în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei. Taxele au crescut față de nivelul actual, solicitarea de majorare venind de la primarii de sector.