• Gabriela Firea anunță că data alegerilor locale va fi stabilită împreună cu medicii specialiști
  • Primarul General al Capitalei crede că bucureștenii vor putea merge la urne în luna septembrie
  • Alegerile locale au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Scrutinul ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie

Gabriela Firea a declarat, la Antena 3, că își dorește ca data viitoarelor alegeri locale să fie aleasă împreună cu medicii, pentru ca românii să nu fie în pericol.

„În ceea ce priveşte data alegerilor locale eu aş dori foarte mult ca aceasta să fie stabilită împreună cu medicii, pentru că ei ne pot informa cel mai corect care este momentul propice să invităm românii să voteze, astfel încât să nu fie puşi în pericol”, a declarat Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că probabil în luna septembrie va fi o perioadă bună şi pentru alegeri, deoarece există temerea că în octombrie-noiembrie, odată cu venirea sezonului rece, coronavirusul să se adauge sezonului de gripe obişnuite.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Zilele trecute, CCR a decis că prelungirea mandatelor aleșilor locali prin ordonanță de urgență este neconstituțională. Imediat după comunicare deciziei, Dacian Cioloș, liderul PLUS, a avertizat că România poate rămâne fără primari și a cerut parlamentarilor să redacteze o lege de prelungire a mandatelor aleșilor locali pentru cel puțin trei luni.