Gabriela Firea va depune plângere împotriva Ministerului Sănătății pentru că testarea în București nu a primit autorizare

5.000 de bucureşteni şi-au dat CNP-urile fără să li se ceară acordul. Reacția Gabrielei Firea Sursa Foto: Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
  • Gabriela Firea a anunțat că va depune plângere împotriva Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică
  • Primăria Capitalei voia să desfășoare o testare paralelă a bucureștenilor la Covid-19, pe Arena Națională, dar nu a trimit avizele necesare
  • Firea spune că în urmă cu două săptămâni DSP a precizat că Primăria îndeplinește toate condițiile necesare pentru testare

Gabriela Firea a declarat că depune plângere împotriva Ministerului Sănătăţii şi a DSP după ce i s-a blocat testarea pe Arena Naţională pentru COVID-19, neprimind autorizare.

Primarul Capitalei consideră că s-a comis un abuz în serviciu și prin aceste acțiuni s-a comis infracțiunea de zadărnicirea combaterii bolilor.

„Mâine depunem plângere pentru abuz în serviciu şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru conducerea DSP Bucureşti şi pentru conducerea Ministerului Sănătăţii. A venit o delegaţie de la DSP Bucureşti, au spus că spaţiul este foarte mare, nu există posibilitatea contaminării au spus că se duc la birou şi ne trimit avizul pentru testarea de tip anticorpi, dar acel aviz nu a mai venit.
Conducerea ASSMB a sunat în fiecare zi şi s-a transmis că se lucrează şi că va fi trimis. Pur şi simplu ne-au amăgit, ne-au dus cu vorba, în dispreţ faţă de bucureşteni.

Astăzi, când am invitat primele sute de persoane pentru a se testa şi a afla dacă au trecut prin boală, inopinat, a venit o altă delegaţie de la DSP Bucureşti, formată din trei inspectori, care ne-au cerut avizul DSP, pe care ei trebuiau să ni-l dea. Conducerea ASSMB a sunat din nou la DSP şi doamna de acolo a spus că nu a putut da acel aviz, deoarece a sunat la Ministerul Sănătăţii, de unde i s-a spus că, potrivit unui ordin de ministru, pentru activitatea de laborator nu se poate aviza Arena Naţională”, a afirmat Gabriela Firea, la România TV.

Firea spune că Ministerul Sănătăţii şi DSP vor să-i blocheze proiectele dar şi să ascundă amploarea situaţiei celor infectaţi de COVID-19.