• Primarul general este convins că preşedintele se va implica şi că, până la urmă, va fi găsit poluatorul
  • Gabriela Firea susţine că a trimis o scrisoare şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, astfel încât problema să fie dezbătută în Comisia de mediu sau chiar să se formeze o comisie specială de anchetă în acest caz
  • Primarul general a anunţat că a identificat „nişte piste, câteva variante de poluatori industriali”, pe care le pune la dispoziţia autorităţilor responsabile

Gabriela Firea solicită sprijinul celor mai importante instituţii ale statului pentru a se afla sursa poluării extrem de mari de acum câteva zile.

„Am transmis deja o adresă către preşedintele României, şi către CSAT în care am descris în termeni tehnici şi administrativi ce s-a întâmplat în 1 şi 2 martie în Bucureşti şi am transmis rugămintea, solicitarea de a se analiza situaie gravă în cadrul unie şedinşe CSAT”, spune Firea.

Gabriela Firea spune că a trimis o scrisoare şi către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, prin care îi solicită să se implice în problema poluării din Bucureşti.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Edilul Capitalei a lansat şi câteva supoziţii legate de sursele poluării de duminică seară.

„În primul rând, CET-urile din Bucureşti, este posibil Grozăveşti şi Progresul din Bucureşti să fi ars mai multă păcură de cât aveau capacitatea. Am primit informaţii că CET-urile Progresul şi Grozăveşti să fi ars mai multă păcură”, a mai spus primarul Capitalei.

O altă pistă lansată de Gabriela Firea se referă la cei 118 agenţi economici care au instalaţii autorizate de ardere a deşeurilor.

În noaptea de duminică spre luni, poluarea din Bucureşti a atins cote record, de peste 10 ori mai mari decât limitele admise. Până în prezent, Ministerul Mediului nu a precizat care este sursa acelui nor extrem de toxic.