Gabriela Firea vrea ca poluarea din București să fie analizată de CSAT

gabriela firea

Gabriela Firea solicită sprijinul celor mai importante instituţii ale statului pentru a se afla sursa poluării extrem de mari de acum câteva zile.

„Am transmis deja o adresă către preşedintele României, şi către CSAT în care am descris în termeni tehnici şi administrativi ce s-a întâmplat în 1 şi 2 martie în Bucureşti şi am transmis rugămintea, solicitarea de a se analiza situaie gravă în cadrul unie şedinşe CSAT”, spune Firea.

Gabriela Firea spune că a trimis o scrisoare şi către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, prin care îi solicită să se implice în problema poluării din Bucureşti.

Edilul Capitalei a lansat şi câteva supoziţii legate de sursele poluării de duminică seară.

„În primul rând, CET-urile din Bucureşti, este posibil Grozăveşti şi Progresul din Bucureşti să fi ars mai multă păcură de cât aveau capacitatea. Am primit informaţii că CET-urile Progresul şi Grozăveşti să fi ars mai multă păcură”, a mai spus primarul Capitalei.

O altă pistă lansată de Gabriela Firea se referă la cei 118 agenţi economici care au instalaţii autorizate de ardere a deşeurilor.

În noaptea de duminică spre luni, poluarea din Bucureşti a atins cote record, de peste 10 ori mai mari decât limitele admise. Până în prezent, Ministerul Mediului nu a precizat care este sursa acelui nor extrem de toxic.

Exit mobile version