Secretarul Apărării, Ben Wallace, a lansat o anchetă cu privire la o încălcare a datelor care implică adresele de e-mail ale zeci de traducători afgani care au lucrat pentru forțele britanice.

Potrivit BBC adresele de e-mail a peste 250 de afgani care doresc relocarea în Marea Britanie au fost copiate dintr-o eroare într-un e-mail al Ministerului Apărării, permiţând tuturor destinatarilor mesajului să vadă numele şi fotografiile asociate.

„Realitatea este că am lăsat în urmă majoritatea interpreților noștri, așa că acest lucru va avea un impact profund asupra oamenilor care sunt încă în țară”, a declarat fostul ministru al Apărării britanice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării a declarat că a fost deschisă o anchetă: „Ne cerem scuze tuturor celor afectați de această încălcare și lucrăm din greu pentru a ne asigura că nu se va mai întâmpla”.

E-mailul a fost trimis de echipa care se ocupă de Politica de Relocare și Asistență Afgană (ARAP) din Marea Britanie, care a fost în contact cu aceștia de când talibanii au preluat controlul asupra țării luna trecută.

Echipa le-a spus interpreților că face tot posibilul pentru a-i reloca.

Ministerul Apărării a trimis ulterior un alt e-mail cu titlul „Urgent – ARAP case contact”, solicitând destinatarilor să șteargă e-mailul anterior cu avertizarea: „adresa ta de e-mail ar fi putut fi compromisă”.