• Completarea CV-ului le-a dat băptăi de cap aleşilor
  •  Deputaţii consideră că navigarea pe internet este o competenţă digitală
  •  Experţii consideră că aleşii trebuie să primească un training despre rolul CV-ului de parlamentar

Completarea CV-ul nu ţi-a dat doar ţie bătăi de cap. Şi aleşii noştri au întâmpinat dificultăţi în realizarea lui. Iar rezultatul final nu sună atât de bine pe cât s-au aşteptat ei.

În 2021, parlamentarii consideră că utilizarea internetului reprezintă o aptitudine digitală.

Unul dintre ei este deputatul PNL Marian Cruşoveanu, care ştie să utilizeze internetul doar pentru browsing, download, upload. Iar Florin Piper Savu poate folosi doar la nivel intermediar: Microsoft Word Social Media Navigare Internet.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Este şi cazul Danielei Oteşanu de la PSD. Deputata de Vâlcea spune că este utilizator de calculator, în principal accesul la Internet de unde pot fi preluate şi prelucrate o serie de informaţii de importanţă maximă.

Cu toate că nu are Bacalaureatul luat, deputatul Dorel Acatrinei are o gamă vastă de competenţe digilate. Printre acestea se numără: social media, Zoom Facebook page, Google Drive şi Androidul.

Costin Ciobanu, analist politic este de părere că aleşii ar trebui să primească un training despre rolul unui CV de parlamentar.

„Rolul CV-ului pentru un Parlamentare este până la urmă să îl ajute să îşi spună mai bine povestea politică, să se conecteze cu electoratul, să trezească încredere şi să poată să arate că parcursul profesional justifică faptul că persoana respectivă e în funcţia respectivă.”, spune Costin Ciobanu, analist politic.

Nici restul aleşilor nu sunt lipsiţi de abilităţi speciale. De exemplu Cătălina Ciofu, deputatul cu abilităţi de discernământ şi clar viziune.

Iar Costel Dunava are capacitatea de comunicare uşoară cu persoane cu diferite nivele de educaţie.

„Cuvântul-cheie dacă stăm să ne uităm la un CV de parlamentar ar trebui să fie relevanţa. Sunt foarte multe lucruri acolo, care nu îşi au locul într-un cv de parlamentar.”, a mai adăugat acesta.

Dacă vorbim de relevanţă, deputatul vasluian Mihai – Cătălin Botez şi-a trecut diploma de fitness şi aerobic. Iar Ionel Stancu a fost coordonator şi colaborator în diverse proiecte studenţeşti precum Balul Bobocilor şi Festivaluri de Modă.

Experţii sunt de părere că informaţiile din CV-urile trebuie filtrate, înainte de a fi postate pe pagina camerei deputaţilor.

„Nu trebuie să îţi treci toate diplomele pe care le-ai obţinut, începând cu clasa 1, nu te apuci să îţi treci toate activităţile din care ai făcut parte. Trebuie să fii extrem e selectiv.”, a mai explicat Costin Ciobanu.