• Ion Cristoiu: Accentul a fost pus vaccin, nu pe tratament.
  • Ion Cristoiu: Plec de la premisa că în orice om politic stă un dictator.
  • Ion Cristoiu: Transparența este cea mai periculoasă armă pentru politicieni și oameni de afaceri.

Astăzi, publicistul Ion Cristoiu și moderatoarea Monica Mihai au discutat despre cum am petrecut un an de pandemie, de la apariția primului caz de COVID și declararea stării de urgență în România până la izbucnirea celui de-al treilea val, analizând momentele importante acestei retrospective și semnificația lor. Bineînțeles, nu au lipsit o analiză și un răspuns la întrebarea Ce va urma? A fost pandemia o pregătire, un exercițiu al autorităților pentru alte momente dramatice din viitor?

Ion Cristoiu: „Noi vorbim la un an nu la o lună. Atunci spuneau că este o necunoscută, dar a trecut un an. Un an virusul ăsta nu a fost obiect de studiu?  Cum de nu se îmbolnăvesc casierițele? Dacă noi care nu eram medici trăgeam concluzia că…purtatul măștii pe stradă este o prostie. Era normal ca asupra acestei pandemii considerate al treilea războiul mondial, hibrid cum se spune, să se concentreze inclusiv cercetarea. Cum este posibil ca această boală să nu aibă un protocol de tratament.”

Cristoiu: Accentul a fost pus vaccin, nu pe tratament

Ion Cristoiu: „Accentul nu a fost pus pe tratament cât mai ales pe vaccin, care nu este același lucru. Că dacă se descoperă un tratament miraculos nu mai era nevoie de vaccin. M-am tratat și am scăpat. Nici acum nu s-a stabilit dacă ai avut, dacă mai iei.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Când pericolul este pericol, ne dăm seama și nu mai ții cont că Sputnik V este făcut de ruși. Eu cred că teoria conspirației era și a lui Galileo Galilei. A spune ca o explicatie care acum pare ciudată este teoria conspirației este o iresponsabilitate pentru că în istoria omenirii am avut numai teorii ale conspiratiei”, continuă Cristoiu.

Cristoiu: Vaccinarea ne face dependenți de stat

Ion Cristoiu: „Ați observat că vaccinarea nu este contra cost? Mie ca individ nu îmi dă posibilitatea să scap de stat. Statul organizează vaccinarea. Vaccinarea ne face dependenți de stat. De ce nu ne dă nouă posibilitatea să controlăm. Statul să spună cine nu are bani și vrea să se vaccineze. Plec de la premisa că în orice om politic stă un dictator. Orice om politic vrea cât mai multă putere.”

Cine a avut de câștigat?

Ion Cristoiu: „Ar trebui să inventăm un termen. Au fost îmbogățiți de război. Poate îmbogățiti de pandemie. Exclud ideea unui plan. Ce probleme au avut politicienii de la această pandemie? Niciuna! Poporul a stat în case, au făcut ce au vrut. S-au îmbogățit! Gândiți-vă câte seringi. Unde e plexiglasul? Dacă pui întrebări ești împotrivă bla bla bla. Vrei ca oamenii să moară. Ni s-a spus că de 30 de ani de dragul Libertății oamenii mor pe rug? Transparența este cea mai periculoasă armă pentru politicieni și oameni de afaceri.”