• Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis ar fi trebuit să împartă responsabilităţile şi cu alţi decidenţi, atât în cazul desfăşurării alegerilor parlamentare din 6 decembrie, cât şi în comunicarea măsurilor pentru gestionarea pandemiei de COVID 19.
  • Publicistul susţine că preşedintele Iohannis pune prea mare preţ pe sfaturile consilierilor săi şi greşeşte luând  asupra sa responsabilitatea anunţării unor măsuri legate de pandemie, care, de fapt, ar trebui să revină specialiştilor.
  • Ion Cristoiu spune că mesajul lui Iohannis conform căruia vom avea suficiente locuri la terapie intensivă înseamnă nu scăderea, ci creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, constatând că, în astfel de situaţii delicate, preşedintele ar trebui să tacă şi să-i lase pe responsabilii din Sănătate să anunţe măsurile

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis ar fi trebuit să împartă responsabilităţile şi cu alţi decidenţi, atât în cazul desfăşurării alegerilor parlamentare din 6 decembrie, cât şi în comunicarea măsurilor pentru gestionarea pandemiei de COVID 19.

Ion Cristoiu este convins că şeful statului nu va da înapoi, iar alegerile parlamentare vor avea loc la 6 decembrie, şi critică faptul că preşedintele Iohannis nu a chemat partidele parlamentare la consultări pe această temă.

“Nu va da înapoi. Alegerile nu mai pot fi date înapoi, dar singurul lucru rațional, dar el nu-l face, este acesta să convoci partidele parlamentare la consultări. Marea problemă este că nu au curaj să spună un lucru: <facem lockdown până pe 1 decembrie și mergem la vot>. Dar în momentul în care spui asta, dar spui numai tu și nu îți iei parteneri partidele care vor juca meciul, atunci sigur tu ești păgubaș. Dacă i-ai chema – oricum nu mai dă nimeni înapoi, au vârât bani în campania electorală- în comunicare publică nu mergi pe ideea <trebuie să ținem alegeri ca să le câștigăm noi>, vii si spui <bă nu mai putem să nu facem meciul> (…) În acel moment, PNL și autoritățile ar scăpa de responsabilitatea măsurilor. Nu ascultă nimeni pentru că președintele dacă ați observat folosește cuvântul <eu>”, a afirmat publicistul duminică seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la aleph News.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

Ion Cristoiu susţine că Iohannis pune prea mare preţ pe sfaturile consilierilor săi şi greşeşte luând  asupra sa responsabilitatea anunţării unor măsuri legate de pandemie, care, de fapt, ar trebui să revină specialiştilor.

“Președintele e într-o fază în care consilierii îl conving că tot ce spune el este aur curat . Observați că el face o mare greșeală, își ia mullte lucruri asupra sa. Trebuie să lași unele lucruri să le spună specialiștii. A fost mesaj către națiune, asta e grav. Și atunci semnalul e că e groasă rău dacă el ne spune să ne îmbolnăvim liniștiți. Dacă era, se făcea  o conferință de presă,  venea  Raed Arafat și răspundea unei întrebări. Dar a fost un mesaj către națiune < îmbolnăvește-te grav, nu e nicio problemă, că noi avem unde să te tratăm>. A ajunge la Terapie intensivă înseamnă să te îmbolnăvești grav. E sinistru, mâine- poimâine o să ne spună <muriți liniștiți,că avem unde să vă înmormântăm>, pentru că terapia Intensivă este un moment în care nu-și dorește nimeni să ajungă.(…) Nu mă poate liniști nimeni”, a spus publicistul.

În opinia sa, mesajul lui Iohannis că vom avea suficiente locuri la terapie intensivă înseamnă nu scăderea, ci creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, şi constată că, în astfel de situaţii delicate, preşedintele ar trebui să tacă şi să-i lase pe responsabilii din Sănătate să anunţe măsurile.

“Ba dimpotrivă, dacă vine președintele și spune <să știți că o să creștem capacitatea înseamnă că în perioada următoare o să avem un număr mai mare de infectări>. Raed Arafat sau ministrul Sănătății nu au ieșit ei cu declarații pentru că fiecare își apără pielea și singurul care nu-şi dă seama că e bine în perioade din astea să și taci este el. La un moment ajungi la convingerea că tu ești mai tare. Uitați-vă în conferințele de presă. El ne spune să ne spălăm pe mâini și noi ne îmbolnăvim și mai rău”, a conchis Ion Cristoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, într-o declaraţie de presă la Cotroceni, că “planul strategic pentru următoarea perioadă prevede etape clare de implementare și urmărește deschiderea unor noi capacități de terapie intensivă distribuite la nivel național, precum cele de la Oradea, Constanța, Craiova, în locații nou construite cu destinații de Terapie Intensivă sau care se vor transforma în secții de terapie intensivă. Și aici am solicitat foarte concret date despre București. Și aici vom avea, în șapte spitale, o extensie a capacității de Terapie Intensivă și pot să vă spun în următoarele maximum zece zile vom avea, suplimentar față de ce există acum, 123 de paturi de Terapie Intensivă”.