• Publicistul a vorbit duminică seara la Aleph News despre câștigătorii alegerilor locale, care sunt surprizele și la ce alianțe ar trebui să ne așteptăm
  • Ion Cristoiu: „Parlamentarele sunt altceva. Dacă Victor Ponta își revine și începe o campanie, pe ideea de parlamentare, unde nu trebuie să mai ai atâtea structuri, s-ar putea să câștige 7-10% și să piardă PSD”

Ion Cristoiu a vorbit duminică seara la Aleph News despre cine sunt câștigătorii alegerilor locale, care sunt surprizele și cum a decurs primul vot în pandemie, de ce a reînviat tema fraudării alegerilor și cine are de pierdut, cum vor influența alegerile locale scrutinul parlamentar din 6 decembrie și la ce alianțe politice ar trebui să ne așteptăm. Publicistul Ion Cristoiu afirmă că rezultatele parțiale la votul politic din 27 septembrie pe consiliile județene și cifrele din sondajele preelectorale nu s-au potrivit la PSD și Pro România.

Ion Cristoiu: “Practic PSD a luat acum de la Pro România. De aia PSD are acum mai mult decât în sondaje. USR-ul are în toate sonfdajele mult, 14-15%. De ce? Pentru că nu se știa că va câștiga PMP 7% prin intrarea lui Traian Băsescu.  Deci nu e nimic nou. PSD a obținut o victorie în sensul că a luat de la Pro România. De ce a pierdut Pro România acum? Pentru că a făcut prostia aia, Alianța Pro București. S-ar putea ca la parlamentare să avem o surpriză, Pro România să revină în defavoarea PSD. Până acum, în sondaje, PSD împărțea voturile cu Pro România, că tot de stânga e. Acum, la votul politic Pro România a pierdut și voturile s-au dus la PSD, USR le-a împărțit cu PMP.”

Ion Cristoiu crede că PMP va fi partid de guvernare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Ion Cristoiu: „Fac o profeție. Având în vedere softurile care sunt foarte bune din câte ați observat, am zis-o cu ironie, părerea mea este că la parlamentare va fi așa: PMP va obține un scor aproape cât al USR, probabil că PNL va lua mai mult de 33%. Va fi nevoie de o guvernare PNL-PMP, nu USR. USR are acum 9, nu 15%, iar PMP 7. E așa de greu să treacă PMP înaintea USR-ului? Nu.”

O altă profeție a publicistului Ion Cristoiu este că proaspăt alesul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, se va înscrie în PNL și că nicio contestație la rezultatul alegerilor pe București nu va fi admisă.

Ion Cristoiu: „El (n.r. Nicușor Dan) se apropie tot mai mult. În seara asta a fost la o televiziune împreună cu dl Orban, nu cu Barna. Pentru că are nevoie de ajutor din partea Guvernului. El are nevoie de un ajutor guvernamental ca de aer că trebuie să facă ceva.”

Ion Cristoiu a anunțat cine sunt politicenii săptămânii  din Top 5 și motivul pentru care i-a ales:

Locul 1- Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei

Ion Cristoiu: „Și pentru faptul că nu a reușit să câștige Primăria Capitalei, dar fiind un politician viclean a reușit să iasă și din această provocare. Deși  el a câștigat toate alegerile și acum a luat numai 10%, a fost suficient de abil ca să ne convingă că de fapt el a câștigat.”

Locul 2- Kelemen Hunor, președintele UDMR

Ion Cristoiu: „Electoratul maghiar este conștiincios. Se scoală de dimineață, se duc la biserică și apoi se duc la vot. În privința asta este foarte disciplinat.”

Locul 3 – Dan Barna, președintele USR

Ion Cristoiu: „A reușit o performanță unică. Deși nu o suportă pe Clotilde pentru că e principalul concurent la șefia USR a reușit să lase impresia useriștilor că a murit pentru Clotilde Armand.”

Locul 4 – Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei

Ion Cristoiu: „Știu că după ce a pierdut alegerile ea a fost foarte active și știu că mulți jurnaliști spun că a fost o greșeală. Nu. A fost sufficient de abilă pentru ca înfrângerea să nu fie percepută pentru că tot spațiul mediatic a fost ocupat de ea.”

Locul 5- Victor Ponta, președintele Pro România

Ion Cristoiu: „El a pierdut, nu am înțeles nici acum ce l-a apucat la povestea cu Bucureștiul pentru că Negoiță trece drept pesedist.”