Topul săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, este condus de Patriarhul Daniel, pentru declaraţiile sale care au marcat o distanţare a Bisericii faţă de Putere, şi este încheiat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru “talentul său de a fi ipocrit”.

Locul 5 – Marcel Ciolacu, liderul PSD

“Pe locul 5 este dl. Marcel Ciolacu pentru că a reușit acea rară performanță să spună că a pierdut majoritatea  în Senat  și din cauza asta nu poate el să programeze alegerile. Nu a pierdut, bănuiesc că aaranjat  să piardă și, în același timp, a și reușit să creeze acel scandal, pe care nu l-am înțeles nici  acum, cu masca, cu familia. Dar cel mai important este uriașul lui talent de a fi ipocrit. Pe de o parte, el ne sugerează că nu vrea alegeri, dar, de fapt, și el merge către alegeri. S-ar putea ca această politică să fie eficientă”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Locul 4 – Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

“Pe locul 4 este Clotilde Armand. Eu stau înSectorul 1 și am votat-o de două ori pentru două lucruri: să pună oglindă retrovizoare pe Iorga, mereu spun,  și să aranjeze Piața Amzei.Domnia sa a debutat prin a spune că îl trimite la pușcărie pe Daniel Tudorache. Și-l trimite, și? Modernizăm Piața Amzei? Cei care am votat-o, am votat-o ca să fie mai bună în administrarea locală. Gata, s-a terminat. Acum trebuie să rezolve marile probleme ale sectorului”.

Locul 3 – Dan Bittman, solist

„Locul 3 este Dan Bittman despre care nu am înțeles de ce s-a dus o campanie împotriva lui. De ce nu ai voie să spui că nu crezi în mască? Este libertatea cuvântului. Domnul președinte ne spune să purtăm mască și vine unul și spune nu purtăm mască. A crede că ăla care spune să nu purtăm mască influențează negativ populația, înseamnă ai da lui o uriașă putere. Este dreptul lui și din punctul acesta de vedere are dreptul să spună, nu a jignit pe nimeni. (…) Românii nu poartă mască nu pentru că nu cred în coronavirus, ci pentru că sunt oamenii care nu cred că pentru că fumează mor. Ne ducem la medic care nu spune nu face, aia, aia. Jumătate din câți ne ducem nu facem ce spune pentru că avem impresia că nu ni se va întâmpla nouă”.

Locul 2 – Nicușor Dan, primarul general al Capitalei

“Locul 2 este Nicușor Dan, care, de când a câștigat alegerile, în loc să se închidă în primărie și să vadă ce e acolo, ne spune mereu ce va face el ca primar. O lună de zile. Acum a depus jurământul și văd că face campanie electorală. S-a terminat campania electorală, da? Sigur, unele lucruri pe care le spune arată că începe să dea înapoi (…) Orice revoluționar, și Nicușor Dan, şi Clotilde Armand, când câştigă o funcție, e foarte important, în cât timp vor deveni parte din sistem (…) Dvs. știți cât de greu se conduce o gazetă, dar o primărie”.

Locul 1 – Patriarhul Daniel

“Pe locul 1 este Patriarhul Daniel, prin acea declarație, care nu a fost o declarație de amenințare, a fost așa, o declarație metafizică, spunând că Dumnezeu are grijă. Pe mine m-a surprins. În primul rând că este primul patriarh din istoria României care are o ieșire foarte dură împotriva  statului. BOR din toate timpurile a dat prea mult Cezarului ce e al Cezarului, chiar și în comunism. În cazul de față, el a fost obligat de o presiune extraordinară de jos, a clerului, a credincioșilor pentru că statul român, Cezarul, chiar și-a bătut joc. Adică cele două pelerinaje sunt evenimente la fel de importante ca și alegerile într-o democrație și atunci mi s-ar fi părut normal ca statul, guvernul să intre în dialog cu Biserica (…) De aici s-a pornit o revoltă la care se adaugă și prostia unora că Biserica e pesedistă. Dar am văzut un fel de dare înapoi pentru că s-ar putea ca pe dl. Orban să-l coste mult la alegeri”.

Topul săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, este condus de  Patriarhul Daniel, pentru declaraţiile sale care au marcat o distanţare a Bisericii faţă de Putere, şi este încheiat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru “talentul său de a fi ipocrit”.