Primele locuri din Topul săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu sunt ocupate de liberali, iar publicistul dezvăluie că liderul PNL, Ludovic Orban, ocupantul locului 2, se bate în coaliție ca partidul să ia funcția de Avocat al Poporului.

Ion Cristoiu spune că există un plan conform căruia conducerea PMP va fi preluată de Cristian Diaconescu, partidul va fuziuna apoi cu PNL, iar în final Cristian Diaconescu va ajunge Avocatul Poporului.

Locul 5- Mircea Dinescu, poet

“Pentru că am văzut că Ana Blandiana, colega lui de FSN în 22 decembrie 1989, și-a amintit acum că nu știu ce a făcut Mircea Dinescu, că nu știu ce a zis la Ambasada Franței. Eu îl știu foarte bine. Este foarte greu să-l scoți din conștiința colectivă pe Mircea Dinescu, care a intrat primul la televiziune. Nu mă miră. Mircea Dinescu a fost  un adversar mai pamfletar decât mine al lui Klaus Iohannis și o să-l mai atace și alții”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Locul 4 – Acad. Nicolae Noica

A organizat acea dezbatere privind împlinirea a 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. El este un om tot timpul vioi (…)

Locul 3 – Mădălina Dobrovolschi, jurnalist

“Am înțeles că este în cărți pentru TVR. Acolo este o bătălie pe viață și pe moarte. Inițial, PNL nu voia să ia TVR-ul, voia să ia CNA-ul, că ați văzut le împarte ca pe fripturi, UDMR îi era repatizat RRA și USRPLUS avea TVR. Însă domnul Ludovic Orban a fost chemat la Cotroceni și i s-a spus de către Klaus Iohannis că trebuie neapărat să ia ei TVR-ul pentru că vor să o pună pe doamna Mădălina Dobrovolschi șefă la TVR și având printre principalele misiuni să-l scoată pe Ionuț Cristache din prime-time, adică să mă scoată din când în când și pe mine”.

Locul 2 – Ludovic Orban, președintele PNL

„Pentru că este un om sincer. Un pretext pentru demiterea celor de la TVR este respingerea raportului de activitate al instituției în Parlament. Dar nu spui înainte, o faci mai cu perdea. Și spui domnule vom dezbate raportul și dacă raportul o să fie prost… Nu, a zis domnule nu mă interesează, trebuie neapărat să dezbatem raportul ca să-i dăm jos. El nu are complexe. Ei se bat foarte mult ca Avocatul Poporului să vină dl. Cristian Diaconescu, potrivit următorului plan: dl Cristian Diaconescu ia acum la sfârșitul săptămânii PMP-ul, din câte știu eu, și îl fuzionează cu PNL și după asta dânsul o să ajungă Avocat al Poporului”.

Locul 1- Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL

„E foaste greu să aleg dintre neroziile spuse de el în aceste zile pentru locul 1. Ultima e în legătură cu 10 august și spune așa: nici eu, nici președintele nu am înțeles decizia Tribunalului București. Păi dacă nu o înțeleg, înseamnă că stau prost cu inteligența. Cum e posibil să spui că nu ai probe când au fost 892 de probe? Dvs ați mai pomenit așa ceva? Păi dacă au fost 892 de plângeri că au luat un bulan în cap, asta e probă? Cum să spui așa ceva? (…) Rareș Bogdan se zbate și el, dă din mânuțe, nu are nicio șansă să-i ia locul lui Ludovic Orban. Fac o profeție. Nu are nicio putere în organizații pentru că el nu are nicio organizație. Am înțeles că Ludovic Orban, dacă îl trezești noaptea, îți spune și cine e primar PNL nu știu unde. Ludovic Orban ține partidul în mână, dar Rareș Bogdan e și el activ”.