• Comisia pentru Muncă a Parlamentului European a dat undă verde Garanției pentru Copii
  • După implementare, statele membre vor fi nevoite să dezvolte măsuri de sprijin pentru copiii expuși sărăciei
  • Urmează ca propunerea să fie votată în plenul Parlamentului European
  • Momentan nu se cunoaște suma care urmează să fie alocată României

Comisia pentru Muncă a Parlamentului European a dat undă verde Garanției pentru Copii. După implementare, statele membre vor fi nevoite să dezvolte măsuri de sprijin pentru copiii expuși sărăciei.

O binevenită gură de oxigen, după ce FMI ne-a plasat în spatele unor țări precum Congo și Honduras, în topul global al sprijinului direct din buget acordat firmelor și populației. Corina Crețu a făcut parte din Comisia care a acordat votul acestui proiect și îți spune câteva măsuri.

Corina Crețu, europarlamentar: „Accesul la activități școlare, acum în pandemie la echipamente școlare pentru educația online, la distanță, dar și accesul la excursii școlare, cel puțin o masă sănătoasă, inclusiv la școală, dar și în zilele în care copiii nu vor merge la școală și nu în ultimul rând, asistența medicală.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Deși putem să privim cu speranță către implementarea acestui program, trecutul ne învață că România stă slab la alinierea cu viziunea Uniunii. Un proiect asemănător, Garanția Europeană pentru Tineret, a pus la dispoziția României sume de bani pentru integrarea absolvenților de facultate pe piața muncii. Absorbția de fonduri a țării noastre este rușinoasă, în condițiile în care exodul creierelor, în special către Occident, este în plin avânt.

Corina Crețu, europarlamentar: „După șapte ani de zile, aceasta este cheltuită la sub 3% față de alocările pe care le-a avut România. Această Garanție pentru Tineret era destinată copiilor de peste 18 ani, de fapt absolvenților în primul rând și a angajatorilor care au posibilitatea de a primi bonusuri, prime, fonduri europene, pentru a angaja studenți.”

Urmează ca propunerea să fie votată în plenul Parlamentului European. Momentan nu se cunoaște suma care urmează să fie alocată României.