• Miniștrii vor să demonstreze că sistemul funcționează
  • Tanczos Barna a sunat la 112 și imediat au venit patru echipaje
  • Barna Tánczos, ministrul mediului: Este extrem de supărător modul în care, fără nicio responsabilitate, dau foc la lucruri

Miniștrii vor să ne arate că sunt simpli cetățeni, dar mai presus decât atât, că sistemul funcționează. De exemplu, ministrul Mediului a văzut cu ochii lui cum se poluează în Poiana Mare. Deșeuri aruncate la întâmplare sau arse în curți. Așa că Tanczos Barna a pus mâna pe telefon.

Barna Tánczos, ministrul mediului: „Este extrem de supărător modul în care, fără nicio responsabilitate, dau foc la lucruri, la elemente, la bunuri care sunt poluante și aduc în atmosferă acele particule pe care noi, la stațiile de măsurare, le măsurăm și constatăm că avem probleme foarte mari cu calitatea aerului.“

Imediat după ce ministrul s-a pus pe dat telefoane, la fața locului au venit trei echipaje de Poliție, plus un echipaj de la Jandarmerie.

Cu adevărat remarcabilă e însă reacția Gărzii de Mediu, adică acea instituție care nu lucrează noaptea, exact când senzorii de poluare sunt dați peste cap. Și ne-a explicat Garda de Mediu, atunci când aerul devenise irespirabil în București că… așa e iarna. Inspectorii Gărzii de Mediu Craiova au ajuns în doar o oră, în condițiile în care Google Maps îți zice că ai nevoie de o oră și 15 minute ca să ajungi de la Craiova la Poiana Mare. Și au dat și o amendă de 6.000 de lei localnicului surprins de ministrul Tanczos Barna că dădea foc gunoaielor în curte.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Și Voiculescu a anunțat victorios pe Facebook că a reușit să-și programeze părinții la vaccinare, deci platforma funcționează. Un prieten de pe Facebook i-a cerut să facă același lucru și pentru părinții lui, pentru că el nu reușește, din cauza erorilor de pe platformă. Și Vlad Voiculescu s-a oferit voluntar. Doar că nu a reușit nici el și a recunoscut că „am evaluat parțial greșit“.