Gaură enormă în fondul global pentru reducerea poluării climatice după retragerea SUA din Acordul climatic de la Paris. Situația din România

  • De azi, Statele Unite nu mai au nicio obligație față de Acordul climatic de la Paris
  • Donald Trump a anunțat retragerea acum trei ani
  • Înțelegerea SUA cu ONU a fost ca retragerea să fie a doua zi după alegerile prezidențiale din SUA

De azi, Statele Unite nu mai au nicio obligație față de Acordul climatic de la Paris.

Donald Trump a anunțat retragerea acum trei ani. Înțelegerea SUA cu ONU a fost ca retragerea să fie a doua zi după alegerile prezidențiale din SUA. Acum există o gaură enormă în fondul global dedicat reducerii gazelor cu efect de seră pentru statele în curs de dezvoltare.

Celelalte 188 de state vor trebui să găsească banii pentru reducerea poluării climatice. La noi în România se vorbește mult, dar se face foarte puțin pentru schimbările climatice.

Marius Marinoff, expert management integrat al deșeurilor: „Sunt 500 de milioane de oameni care spun în momentul de față «pe noi nu ne interesează restul lumii». România în momentul de față declară în documente că are 14,3% factor de reciclare, dar în realitate nu depășim 4 la sută. Noi am primit 1 miliard de euro, bani care efectiv s-au dus în niște programe cum ar fi programul Rabla, cum ar fi programul acela cu panourile fotovoltaice. Nu s-au dus în programe care să aibă un impact major“.

Comisia Europeană a deschis mai multe proceduri de infringement împotriva României din cauza țintelor de mediu neîndeplinite.