• PJSC Gazprom a anunțat sâmbătă că a oprit livrările de gaze către Letonia.
  • Compania a confirmat știrea pe canalul său de pe Telegram.
  • Ministerului leton al Economiei, Edijs Saicans, a remarcat sâmbătă că nu se așteaptă ca țara sa să resimtă un impact major al deciziei PJSC Gazprom.

PJSC Gazprom a anunțat sâmbătă că a oprit livrările de gaze către Letonia, deoarece această țară a încălcat termenii privind extracția acestui produs, anunță Baha.com.

Compania a confirmat știrea pe canalul său de pe Telegram.

La începutul acestei săptămâni, Kremlinul a declarat că Gazprom este obligată să își întrerupă livrările din cauza sancțiunilor impuse Rusiei ca urmare a operațiunii sale militare din Ucraina.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Letonia: Impactul major al sistării Gazprom este puțin probabil

Secretarul de stat adjunct pe probleme de energie din cadrul Ministerului leton al Economiei, Edijs Saicans, a remarcat sâmbătă că nu se așteaptă ca țara sa să resimtă un impact major al deciziei PJSC Gazprom de a întrerupe livrările de gaze către țara baltică.

La începutul acestei săptămâni, compania de gaze naturale a țării, A/S Latvijas Gaze, a emis o declarație în care a precizat că primește marfa de la un alt furnizor, nu din Rusia.

Gazprom a anunțat anterior că își întrerupe livrările de gaze către Letonia, deoarece ar fi încălcat condițiile de extracție a acestui produs.