• Un general de rang înalt a pledat pentru o retragere strategică, dar umilitoare.
  • Forțele rusești au părăsit malul vestic al râului Dnipro.
  • Veteranii din Rusia s-au raliat în jurul generalului Serghei Surovikin.

Cei mai importanți generali ai Rusiei s-au raliat în spatele deciziei umilitoare a forțelor Moscovei de a se retrage din orașul ucrainean Herson în această lună, dar comandantul care a argumentat în favoarea mișcării se află acum sub o presiune tot mai mare pentru a dovedi că a meritat.

Serghei Surovikin, poreclit „generalul Armageddon” de către presa rusă pentru reputația sa de nemilos, a recomandat pe 9 noiembrie ca forțele Moscovei să părăsească Kherson și malul vestic al râului Dnipro, unde erau expuse periculos.

Surovikin, un veteran în vârstă de 56 de ani, veteran al războaielor din Cecenia și Siria, decorat de președintele Vladimir Putin, a susținut că retragerea, finalizată două zile mai târziu, ar permite Moscovei să economisească echipamente și să redistribuie forțele de acolo – estimate de Statele Unite la 30.000 de oameni – pentru ofensive în alte părți.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

De atunci, unele dintre aceste trupe au fost mutate din sudul în estul Ucrainei, unde luptele violente fac ravagii, iar Eroul recipient al Rusiei se află sub presiune în pragul iernii pentru a demonstra că pariul său a fost cel corect.

„Așteptăm rezultatele tale strălucite și ne rugăm pentru tine, eu mă rog pentru tine în fiecare zi”, i-a spus Margarita Simonyan, redactorul-șef șef al postului de televiziune RT și unul dintre principalii susținători publici ai războiului, într-o emisiune televizată de săptămâna trecută, lui Surovikin.

Simonyan l-a îndemnat pe Surovikin, o figură masivă cu capul ras, care a fost prezentată la televizor vorbind într-un limbaj militar rusesc tăios, să ignore „prostiile” criticilor, o referire la influenții bloggeri militari nemulțumiți de retragerea sa.