Genghis Khan, liderul mongol care a masacrat peste 40 de milioane de oameni, catalogat drept „Împăratul Eco”. Crimele sale ar fi ajutat planeta să respire

  • Armatele lui Genghis Khan au ucis peste 40 de milioane de oameni.
  • Genghis Khan a cucerit un sfert din teritoriul Planetei.
  • Fără oameni, pământurile s-au reîmpădurit.
  • Au fost astfel curățate 700 de milioane de tone de emisii de carbon.
  • Este cantitatea de CO2 într-un an de consum mondial de petrol.

În căutarea unui Pământ verde, lumea reinterpretează istoria. Omenirea ajunge la constatări idioate: mari criminali devin salvatorii aerului curat.

Genghis Khan, cel mai mare conducător mongol, a masacrat peste 40 de milioane de oameni în domnia sa de 19 ani. A luat în stăpânire un sfert din teritoriul Planetei. Și astăzi lumea îi asociază numele cu teroare, brutalitate și crime sângeroase.

Omenirea modernă vede, însă, istoria și din altă perspectiva și îl transformă pe Genghis Khan în „Împăratul Verde”, potrivit The Guardian.

Un studiu făcut de Carnegie Institution în urmă cu un deceniu alimentează și azi presa din Vestul Europei și din Statele Unite cu teoria potrivit căreia crimele făcute de Khan au ajutat Planeta să respire. Pământurile depopulate după crimele mongolilor n-au mai fost folosite pentru agricultură, s-au împădurit natural.

Estimările spun că atmosfera a fost curățată astfel de 700 de milioane de tone emisii de carbon, echivalentul dioxidului de carbon eliberat astăzi într-un an de consumul mondial de petrol. Alte evenimente studiate au fost epidemia de ciumă din Europa, cucerirea Americii și căderea dinastiei Ming.