• Acesta mai spune că Ucraina poate câştiga acest război.
  • Acesta a condus, în weekend, la Berlin reuniunea miniştrilor de Externe din NATO.
  • Pe agenda discuţiilor s-a mai aflat şi pregătirea summitului NATO din Madrid, unde Mircea Geoană anunţă că se vor lua un număr istoric de decizii.

Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi estul Ucrainei, a declarat duminică secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Acesta spune că Ucraina poate câştiga acest război.

„În această etapă a războiului putem constata că Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi din estul Ucrainei, vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar, Ucraina poate câştiga acest război, iar acest lucru este datorat atât bravurii, eroismului şi capacităţii de luptă şi rezilienţei poporului ucrainean, dar şi a sprijinulu constant de ani de zile pe care NATO şi ţări din NATO l-au acordat acestui partener foarte important”, a declarat Mircea Geoană.

Acesta a condus, în weekend, la Berlin reuniunea miniştrilor de Externe din NATO.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Pe agenda discuţiilor s-a mai aflat şi pregătirea summitului NATO din Madrid, unde Mircea Geoană anunţă că se vor lua un număr istoric de decizii.

„Pentru cei din regiunea Flancului Estic, inclusiv în România şi a zonei Mării Negre, am avut o primă discuţie despre postura NATO pe Flancul Estic. Această discuţie va continua la întâlnirea miniştrilor Apărării, iar liderii noştri, la Madrid, vor lua decizii cu privire la o postură de apărare şi descurajare pe Flancul Estic, care să fie robustă, coerentă şi pe termen lung”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Ucraina susține că rușii au suferit „pierderi semnificative” în timp ce încearcă să avanseze spre vest

La rândul său, Ucraina susține că rușii au suferit „pierderi semnificative” în timp ce încearcă să avanseze spre vest, potrivit CNN.

Armata ucraineană a afirmat că unitățile rusești au „suferit pierderi semnificative în efective și echipamente” în timp ce încearcă să avanseze spre vest până la granițele regiunilor Luhansk și Donețk, potrivit unui purtător de cuvânt al Statului Major General al Forțelor Armate.

„În unele zone, personalul unităților [rusești], ca urmare a ostilităților, este mai mic de 20%”, a declarat duminică Statul Major al forțelor armate.

De asemenea, rușii încearcă de mai multe săptămâni să avanseze spre sud de la Izium, iar statul major a declarat duminică că au încercat fără succes să desfășoare operațiuni ofensive și de asalt spre două sate la sud de oraș.