• George Simion a urcat în avionul care duce parlamentarii români la şedinţa comună care va avea loc sâmbătă între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României.
  • Liderul AUR are, însă, interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.
  • În 2021, Simion a mai încercat să intre în Republica Moldova, folosindu-se de paşaportul diplomatic de parlamentar, însă fără succes.

Liderul AUR, George Simion, a urcat vineri seara în avionul care duce parlamentarii români la şedinţa comună cu Parlamentul Republicii Moldova, deşi politicianul român are interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.

George Simion a urcat în avionul care duce parlamentarii români la şedinţa comună care va avea loc sâmbătă între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României.

Liderul AUR are, însă, interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

„S-au rezolvat acele interdicţii. Singura mea crimă, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să vorbesc public despre unire. Nu am încălcat nicio lege. (…) Din 2018 până când am făcut un marş pe jos de la Alba Iulia la Chişinău în Anul Centenarului eu nu am mai putut intra în al doilea stat românesc, nu am mai putut merge la Chişinău, care e al doilea oraş ca mărime, ca vorbitori de limbă română şi mă duc acum într-o delegaţie oficială a statului român şi este posibil să pot să trec graniţa”, a spus George Simion înainte de decolare.

Acesta spune că vrea să vadă care este poziţia Maiei Sandu, preşedintele Republicii Moldova.

„Am înţeles că e un regim pro-european, vor alături de celelalte state ale UE, dar principalul motiv pentru care România ajută Republica Moldova şi principalul motiv pentru care statele UE ajută Republica Moldova este identitatea europeană, adică românească, a Republicii Moldova”, a mai spus Simion.

Preşedintele AUR spune că nu va face scandal dacă va fi pus să se întoarcă în România.

„Nu o să fac scandal. Am altă funcţie, am altă menire acum. Doar vreau să arăt care e situaţia acolo (…). O astfel de şedinţă ar trebui să însemne multe pentru viitorul comun al celor două state. Să vedem dacă lucrul acesta se va întâmpla”, a mai spus Simion.

În 2021, Simion a mai încercat să intre în Republica Moldova, folosindu-se de paşaportul diplomatic de parlamentar, însă fără succes.