• Mihaela Bilic: „Postul nu este o experiență de îndestulare, ci un exercițiu de voință și o confruntare cu foamea. Să te lași să-ți fie foame, să vezi ce înseamnă să nu mănânci pe săturatelea”
  • Claudiu Târziu: „Lavric nu e un misogin. Lavric iubește femeile. Lavric ți-e și rușine să-i treci prin față”
  • George Simion: “Iubim femeile, iubim rockerii, îi iubim pe frații noștri etnici maghiari”

Invitații emisiunii Marius Tucă Show de vineri seară au fost nutriționistul Mihaela Bilic și Liderii AUR, Claudiu Târziu și George Simion.

Despre mâncare, recunoștință, România și Covid. Toate, în emisiunea Marius Tucă Show, de la Aleph News.

Claudiu Târziu, fost jurnalist și co-președinte al AUR, împreună cu liderul George Simion, au încercat să demitizeze zvonurile care se coagulează în jurul acestei noi și surprinzătoare entități politice.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cei doi au vorbit despre cum s-au cunoscut:

„Tot timpul am făcut politică. Eu am considerat că a face presă nu e doar un act de informare, ci și de formare”, a spus Claudiu Târziu.

George Simion a adăugat: „Ne-am cunoscut pe baricadele aceleiași cauze comune, am purtat o discuție amănunțită în timpul referendumului pt familie. Românii au trădat această cauză. Am făcut campanie cum ne-a dus pe noi capul. În afară de televiziunea dvs n-am fost la nicio altă tv în campania electorală”.

Claudiu Târziu: „Am și prieteni care sunt rockeri și cântă în corurile bisericești

Întrebați de ziarist de unde vine această ștampilă permanentă, de legionari, cei doi au răspuns:

George Simion: “Ei spun că nu suntem doar legionari, suntem, legionari fasciști, anarhiști, CTP a zis că suntem naționaliști, ceaușiști. Ne-au acuzat inclusiv că suntem împotriva rockerilor. Nu suntem împotriva rockerilor”.

Claudiu Târziu: „Am și prieteni care sunt rockeri și cântă în corurile bisericești. Călin Georgescu este o persoană particulară, deocamdată. L-am propus ca premier pentru c-a fost singurul specialist care a articulat o viziune pentru România”. 

Marius Tucă a mers la plusare și a întrebat:

Când voi spuneți Călin Georgescu este candidatul nostru la funcția de prim-ministru, vi se va pune ștampila definitiv de legionari”.

Dacă noi vom continua să facem pol în raport cu corectitudinea politică și cu exigențele ei, nu vom ajunge departe. Tocmai pt că suntem în răspăr cu tot simtemul ăsta ne votează oamenii. Nu de asta am ajuns aici, pt că au condus legionarii, ci pt că au condus niste băieți”, a răspuns Claudiu Târziu.

George Simion: “Sute de mii de români așteaptă să le confirmăm încrederea cu care ne-au girat”.

Comentariile celor doi pe cazul Lavric:

Claudiu Târziu: „Între altele, noi mai scriem și literatură. E un text literar pe care ei l-au dat drept declarație politică. Una e ce face un creator cu opera lui și alta este ce face un om în societate. Lavric nu e un misogin. Lavric iubește femeile. Lavric ți-e și rușine să-i treci prin față”.

George Simion: „Sorin Lavric are tot sprijinul nostru. Eu respect femeile. Orice membru AUR trebuie să respecte femeile. Iubim femeile, iubim rockerii, îi iubim pe frații noștri etnici maghiari, dar dacă stau să mă scuz de fiecare dată, nu o să mai vin la tv”.

O întrebare importantă despre Diaspora, cea mai mare votantă a AUR, s-a referit la măsurile pe care le va propune AUR pentru ca românii să se întoarcă în țară.  

George Simion: “Utilizarea resurselor naturale în interesul națiunii române, promovarea micului producător, oamenii din rural cărora le multumesc pe această cale că ne-au votat. În majoritatea localităților mici suntem pe locul 3. Ne-au votat pt că au văzut atasamentul nostru față de ei, pt că au văzut legătura noastră cu valorile crestine și leg cu pământul. Mulți dintre dintre cei care ne conduc au pierduit legătura cu pământul”.

Tot despre programul AUR pentru țară:  

Marius Tucă: „România a încetat să mai aibă orice formă de suveranitate. Este un stat captiv, manipulabil. În funcție de cine e la primărie, asa se dau banii. Asta e cea mai mare discriminare.

G.S.: Pentru că nu există program de tară.

Claudiu Târziu: Pe noi ne-au votat oamenii cu bun simt și care au un sistem de detectare a autenticității. Acești oameni sunt în general disprețuiți sau ignorati de clasa politică. Noi am mers printre ei si am aflat durerile lor.

George Simion: Doamna Șoșoacă este o foarte bună avocată pe Dreptul Familiei, ne mândrim cu ea”.

George Simion: Testele PCR sunt o industrie”

Șoșoacă a și deturnat subiectul înspre testele PCR și eficacitatea lor.

Tucă: Când spui că testele PCR nu sunt atestate in România spui o prostie. Nu vii să negi chestia asta pt că ești reprezentant în Parlamentul României.

George Simion: Am făcut un asemenea test PCR la Timișoara, mai demult. Am iesit pozitiv la coronavirus. Nu aveam niciun simptom. E o industrie”.

Opinia lui George Simion despre o posibilă alianță cu UDMR:

“George Simion: Noi le-am promis oamenilor să nu facem coalitie de guvernare cu actualele partide guvernamentale. Avem timp să creștem. S-ar putea să avem alegeri anticipate. Nu așteptăm până în 2024 să-l dăm jos pe Iohannis pt că națiunea română are nevoie de președinte acum, nu în 2024.

Claudiu Târziu: În principiu e foarte probabil să se declanșeze alegeri anticipate dacă lucrurile vor ajunge într-o tensiune mai mare în Parlament. Iarna abia incepe. Va fi greu”.

George Simion despre programul de țară:

“Noi avem mandat de la alegători să nu facem coaliție, nici cu stânga, nici dreapta. Dar avem proiecte pe care le vom discuta cu fiecare forță politică în parte. Am văzut că nu avem voie să colindăm, am inteles că avem voie să tăiem porcul. Vom lupta pt ce am spus în campania electorală. Și pt ca micul producător să fie promovat.

Tucă: Voi aveți în program șomaj 0. Impozitare 0, timp de 10 ani, a sect IT. Impozitare 0 a oricărei ferme mici si mijlocii. De unde bani?

George Simion: Din resursele naturale ale acestei țări. Suntem o țară bogată. Resursele noastre naturale trebuie folosite în interesul României. E normal ca noi sa fim stăpâni la noi acasă. (…) Noi nu mai avem voie să creștem fructele și legumele noastre pe pănânt românesc!

Claudiu Târziu: Altfel spus, este o bună gospodărire. Ce propunem este întoarcerea la normalitate. După meritul și calificarea fiecăruia, tb să ne facem datoria acolo unde suntem, dacă fiecare ar ajunge pe merit acolo unde ajunge, tot ar merge foarte bine. Țara e bogată”.

Claudiu Târziu promite că nu va face “circăraie” în Parlament.  

Nu vom face ce a facut USR, nu ne tăvălim pe jos în Parlament. O să facem față acestei demnități cu care am fost învestiti de români. Nu vom începe cu circăraie. Mă amenința un coleg de la un partid că nu ne lasa el să facem circ. Nu asta e intentia noastră. La Cotroceni mergem cu seriozitate, președintele o să rămână pe varianta lui, noi ne vom continua planul nostru”.

Mihaela Bilic: „Rolul medicului nu este cât să trateze boala, cât să susțină pacientul

Mâncarea e o cultură și nimeni nu putea să exprime asta mai bine decât medicul nutriționist Mihaela Bilic. Medicul a vorbit despre cum s-au schimbat mentalitățile în materie de nutriție, dar nutriția are legătură cu atitudinea de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Postul de acum nu mai seamănă cu postul de acum o sută de ani, iar asta nu e chiar bine, dacă nu știi să faci alegeri intelegente pentru corpul tău. Medicul Mihaela Bilic explică:

Rolul medicului nu este cât să trateze boala, cât să susțină pacientul. (…) Avem nevoie să-i încurajăm pe oameni, să-și stabilească încrederea în mâncare, pt că mie mi se pare că avem, paradoxal, abundență cum n-a fost niciodată și, cu toate astea, suntem mai fragili și mai anxioși decât se temeau bunicii și străbunicii noștri de boli. Avem prea puțină conștiință civică. Zăpada din fața blocului nu mai e problema noastră, deși ar trebui să fie”.

Suma alegerilor pe care mul modern le face în fiecare zi e definiția sa, ca entitate în această lume. Mihaela Bilic:

Până să ajungem la diete, cred că ar trebui să avem o educație, cei șapte ani de acasă. Pentru francezi, masa e un ritual, oamenii mănâncă împreună, au respect pt mâncare. Noi am luat modelul american și asta nu e bine. Oamenii ăia se îndoapă cu depresive ca să supraviețuiască. Nu trebuie să ne îndopăm până nu mai putem. Nu acolo e fericirea. (…) Ne îndopăm cu soia și ne îndopăm cu alimente prăjite, uitând că în calendarul ortodox avem interdicție la ulei și vin. Postul nu este o experiență de îndestulare, ci un exercițiu de voință și o confruntare cu foamea. Să te lași să-ți fie foame, să vezi ce înseamnă să nu mănânci pe săturatelea. Când oamenii se hotărăsc să țină post, ei simt mereu o senzație de foame pe care o vor compensa cu făinoase. (…) Nu margarina e beleaua, mai teamă mi-e de produsele de patiserie. Făină cu margarină – rețeta perfectă pt îngrășat. Mâncați grăsime cu făinoase dacă vreți să vă îngrășați. Dacă postul nu presuoune o ciorbă, un ghiveci, o fasole, linte, varză, chiar și o lingură de zacuscă… mănânci prostii și nu e bine. Și să accepți că nu trebuie să fii sătul. Așa că, atunci când se va termina postul, toată atitudinea ta va fi una de recunoștință”.

Medicul le-a introdus telespectatorilor Aleph News iaurturile cu lactoferină. Despre ce este vorba:  

Pe site-ul superlapte.ro găsești iaurt care combină efectul laptelui. O substanță prezentă în lapte e miraculoasă. Melatonina a fost inclusă inclusiv pe rețete pt protecție la Covid dar și post-Covid, iar melatonina ajută la depășitea acetsor neplăceri. (…) Un om speriat e mai ușor de maniuplat. Colostrul este lichidul gălbui secretat de glanda mamară, care ajută nou-născutul, astfel încât el să fie puternic. Colostrul contribuie la creșterea imunității. Noutatea este iaurtul cu lactoferină. Lactoferina este o proteină prezentă în lapte, descoperită în 1960. Lactoferina este o proteină care are o capacitate incredibilă de a lega fierul. Lactoferina este o proteină care leagă fierul. În primă fază, ea a fost văzută ca un miracol pt copilul anemic. Dintr-odată, ei erau nu numai protejați de anemie, dar aveau și rezistență la boli. Există vitamina D în lapte. (…) Lactoferina leagă fierul. Fierul este esențial și pt oameni, apropo de hemoglobină. Noi, când nu avem hemoglobină, fără fier, nu avem capacitatea de a transporta oxigenul prin organism. Fără fier, nici noi nu putem, dar nici bacteriile nu se pot multiplica. Lactoferina fură fierul și arn viral (virusuri, ciuperci, bacili) în prezența lactoferinei, mor. Superlapte.ro. este un site unde sunt aceste alimente funcționale. Compania BioF la Brașov. Creatorul ei e un farmacist. (…) Laptele a făcut dintotdeauna parte din consumația românului. Și la bunica era vacă și se consuma și colostru. O vacă poate să ajungă până la 30 de litri de colostru pe zi. Vițelușul nu are cum să sugă mai mult d e 1 – 2 l de colostru”.

Alte beneficii ale lactoferinei

Lactoferina acționează pozitiv pe hiv, pe herpes. Virusurile rebele sunt blocate de lactoferină” (Mihaela Bilic).

Pâinea, cel mai consumat aliment nu doar la noi, a făcut subiectul discuției cu Marius Tucă:

Toată pâinea îngrașă la fel. Nu e important câtă pâine mănânci, contează densitatea. La capitolul densitate, să nu ne păcălim. Atenție, nu cădeți în capcana americanilor, care spun că pâinea albă îngrașă, aia neagră îngrașă. Lumea mă întreabă ce pâine să mănânce, albă sau neagră: le spun măi, oameni buni, vouă ce vă place? Sistemul de recompensă diferă de la persoană la persoană. Noi putem mânca la infinit și nu simțim sațietate. Și frustrarea continuă. Că tu n-ai cum să te saturi. Mâncați lucrurile care vă plac și savurați-le”.