• Alianţa pentru Unirea Românilor a declarat că nu vrea să intre în nicio coaliţie de guvernare
  • Cu toate acestea, George Simion s-a întâlnit atât cu reprezentanţi PSD, cât şi cu reprezentanţi din PNL
  • În urma întâlnirilor din weekend, PNL, USR PLUS şi UDMR nu au reuşit să ajungă la un numitor comun

În timpul în care PNL, USR PLUS şi UDMR nu reuşesc să ajungă la un numitor comun în ceea ce priveşte o majoritate parlamentară, Alianţa pentru Unirea Românilor şi-a dat întâlnire cu cele două mari partide de la alegerile parlamentare.

George Simion s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional PSD. De altfel, întâlnirea nu a fost singurală pentru liderul AUR. Potrivit surselor Aleph News, acesta s-a întâlnit şi cu reprezentanţi de la PNL, la doar câteva zile după ce l-a ironizat pe Florin Cîţu, propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru.

„O glumă. Probabil este o cacealma pe care preşedintele Klaus Iohannis o foloseşte în negocierile cu celelalte forţe politice cu care intenţionează să-şi impună Guvernul. Florin Cîţu nu poate fi o propunere serioasă de prim-ministru”, a spus Simion după Cîţu a fost propus premier.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cu toate acestea, AUR susţine că nu vor participa în nicio coaliţie de guvernare, dar discută „configuraţia politică”. Cu alte cuvinte, discută fiecare funcție din Parlament și Guvern și ar putea vota punctual pentru acestea.

AUR nu vrea la guvernare: „Opoziție și față de PSD și față de celelalte formațiuni politice”

AUR a devenit un personaj-cheie în jocul negocierilor pentru formarea unei majorităţi în Parlament, însă George Simion le-a dat o veste proastă. Nu vrea la guvernare şi rămâne în opoziţie.

George Simion, copreşedinte AUR: „(Poziția noastră va fi) de opoziţie şi faţă de PSD şi faţă de celelalte formaţiuni politice din Parlament. Le-am spus colegilor noştri din start. Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni. Am primit propuneri şi dintr-o zonă şi din alta. Nu am putut decât să refuz elegant, spunând că nu suntem pregătiţi pentru guvernare.”