• „De ce Kelemen Hunor apare la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate? De ce miniștrii României de la UDMR țin cu Ungaria?”
  • „Nu se iau măsuri suficient de dure împotriva Rusiei”
  • „Nicolae Ciucă n-are nicio priză la electorat, e la 11-12%. AUR are între 20-22%”
  • „Politicienilor le este frică de mitinguri, de Facebook, de live-uri. Le este frică de oamenii care îi văd, se simt vinovați. Eu n-am fost niciodată blocat de Facebook”
  • „Un parlamentar primește lunar cam 12 – 13.000 de euro”

„De 15 ani, UDMR nu mai are niciun opozant în Parlamentul României. UDMR este la fel de dăunător ca PSD și PNL. AUR este un partid patriotic. România este un model de respectare a drepturilor minorităților. Putem să avem o dezbatere: cât de democratic sunt aleși deputații minorităților? UDMR și-a negociat un prag alternativ în legea electorală. De ce era nevoie de UDMR în actuala coaliție de guvernământ? Nu mă deranjează ca etnicii maghiari să fie reprezentați în Parlament. Și minoritățile române trebuie protejate. AUR are multe viziuni comune cu FIDESZ în privința viitorului Europei. De ce Kelemen Hunor apare la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate? De ce miniștrii României de la UDMR țin cu Ungaria? (…) Eu n-am fost șef de galerie”, a declarat președintele AUR, George Simion, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

„Televiziunile ar trebui să ne lase și pe noi să ne exprimăm. Noi suntem naționaliști. Pilonii AUR sunt: credință, națiune, familie și libertate. Eu sunt rusofob, nu rusofil. Am interdicție să intru în Republica Moldova pusă de Plahotniuc și Dodon. Oamenii rușilor mi-au pus interdicția să intru în Republica Moldova. E foarte urât că noua putere de la Chișinău nu mi-a ridicat interdicția. Digi 24 a zis că parlamentarii AUR au fost la ambasada Rusiei, n-a fost niciun parlamentar, au modificat știrea. Eu susțin că România nu trebuie să se implice în acest război care nu este al nostru. Eu nu am fost la ambasada Rusiei. Când am intrat în Parlament, am zis că Putin este un criminal. În Ucraina este un război care trebuie condamnat. Nu se iau măsuri suficient de dure împotriva Rusiei. Contraponderea ar trebui să fie un bloc unit din Estul Europei”, a spus Simion referindu-se la retoricile publice în care este acuzat că este „omul Rusiei”.

Cum stă AUR în sondaje după depășirea pandemiei? Președintele AUR, George Simion, a vorbit despre asta, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News:

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
SELENA GOMEZ LANSEAZĂ UN NOU SINGLE
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN

„AUR este a doua forță politică a României. Noi intrăm în turul 2 în alegerile prezidențiale. Nicolae Ciucă n-are nicio priză la electorat, e la 11-12%. PSD e prima forță politică a țării, din păcate. Nu înțeleg sentimentul de dragoste pentru PSD. PSD e la guvernare, sunt responsabili de prețurile mari. AUR are între 20-22%. AUR reprezintă un număr mare de români care nu aveau o voce. Nimeni nu îndrăznea să combată măsurile luate de Raed Arafat, comandantul acțiunii. Politicienilor le este frică de mitinguri, de Facebook, de live-uri. PNL vrea să mă sancționeze că transmit live din Parlament, o să-mi taie din indemnizație (…)”.

„Un parlamentar primește: chirie -1000 de euro, diurnă – 1000 de euro, sumă forfetară -28.000 de lei, indemnizație – 12.000 de lei. Un parlamentar primește lunar cam 12 – 13.000 de euro. (…) Ciolacu este persoana cea mai influentă din actuala coaliție. Domnul Ciolacu este conducătorul de facto al coaliției și primul responsabil de ce se întâmplă. N-am atacat PSD când era în Opoziție, acum sunt la guvernare. Florin Cîțu va fi dat afară de la președinția Senatului. S-a terminat luna de miere pentru coaliție. Acum coaliția încearcă să momească pensionarii. PSD este ipocrit, pentru mulți oameni săraci contează 700 de lei. PSD crede că pe oameni merge să-i păcălești, că nu există alternativă, există alternativă. Jumătate din români au salarii sub 1800 de lei, la firul ierbii lumea este foarte săracă. Cred că PSD va pierde alegerile în 2024. Nu suntem de acord cu impozitarea progresivă. Noi vrem confiscarea averilor ce nu pot fi justificate”.

Președintele AUR nu crede că partidele de la guvernare își doresc o reformă constituțională cu adevărat și vor fi probleme și la „rocada” dintre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu de anul viitor:

„Ei nu vor o reformă constituțională, ei se tem de turul 2 al alegerilor prezidențiale unde pierd. USR este o pagină încheiată în politica românească.

Avem teme similare cu USR, avem și teme care ne diferențiază. Alegerea primarilor în două tururi este o idee comună. (…) Ciolacu și Ciucă nu îmi par oameni de cuvânt. PSD și PNL sunt pregătite să conducă până în 2028, până se termină banii din PNRR. Cele 2 fețe ale sistemului s-au mai înjunghiat pe la spate. Ți-e frică de trădători dacă ești și tu trădător. Eu cred că o să reușim să le stricăm calculele electorale”.

George Simion a anunțat pe Aleph News că va continua să-i filmeze pe aleși în Parlament, în ciuda faptului că va fi sancționat de partidele aflate la guvernare:

„Am filmat și mâncarea din Biroul Permanent. Le e frică de oamenii care îi văd, se simt vinovați. Ei au conștiința că sunt în Parlament la furat și caută să se ascundă. Acum am 1,22 de milioane de urmăritori pe Facebook. Înainte de parlament aveam 700.000 de urmăritori pe Facebook. Video de la conacul lui Costel Alexe a fost văzut de 11 milioane de oameni. N-am fost niciodată blocat de Facebook. Ei spuneau că o să dispărem ca PPDD. Marea majoritate din parlamentari au rămas în AUR deși au avut oferte. (…) AUR sigur o să aibă candidat la sectorul 5”.

Despre proiectul „România Educată” a lui Klaus Iohannis și prioritățile României, președintele AUR a afirmat următoarele în emisiunea OFF/OnTheRecord:

„Proiectul România Educată înseamnă nimic din păcate. Vrem aducerea la viață a școlilor profesionale și a învățământului dual. Profesorii au salarii de mizerie.

„Parlamentul este o instituție de decor, se conduce prin ordonanțe, puterea este la Guvern (…) În Sănătate, nimeni nu vrea să rupă pisica și nu vor să ia decizii. Medicii trebuie opriți să meargă și la stat și la privat. Sistemul sanitar de stat este sufocat de clinici. În cazuri de urgență, greul pică tot pe stat. AUR va veni din toamnă cu un cabinet din umbră. Domnul Petrișor Peiu a venit lângă noi și a avut de suferit. La Transgaz sunt: soția lui Andrei Gerea, soția lui Daniel Chițoiu, soția lui Dan Motreanu”.

Președintele AUR, George Simion, a mai recunoscut în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, că atunci când a candidat pentru Parlament a avut probleme cu recrutarea profesioniștilor și că serviciile de informații trebuie puse cu „botul pe labe”.

„Suntem și pe Tik Tok, Tik Tok-ul este noul Facebook. Dacă nu votam ordonanța Prună, nu o puteam contesta la CCR. Nimeni nu pune pe labe serviciile de informații, sunt ca niște fiare scăpate de sub control. Am pus în comisia SRI pe cineva care n-a avut legătură cu serviciile de informații. Nu avem oameni pregătiți pe monitorizarea serviciilor de informații. (…) Ce oameni ar trebui să fie în Parlamentul României? Dacă vă spuneam: haide să candidați ca să controlezi SRI? M-ați fi refuzat! 9 din 10 oameni m-au refuzat că n-au crezut că intru în Parlament. 90% din parlamentarii AUR nu au fost lighioane trădătoare. Profesioniștii nu au avut încredere în AUR. AUR vrea pensiile speciale limitate, niciuna să nu fie mai mare decât salariul președintelui.

Serviciile de informații nu trebuie să se bage în politică, în presă, justiție și nici în fotbal. Statul de drept este probabil statul de drepți”.