George Simion va da în judecată USR pentru defăimare: „Ei sunt extremişti”

George Simion: Șoșoacă nu are doar ieșiri din decor, dar nu poți face bine unui om cu forța Sursa: Mediafax Foto
  • George Simion anunță că va da în judecată Alianţa USR PLUS pentru defăimare.
  • Co-președintele AUR susține că nu partidul său a organizat protestele, deși anunțurile sale postate pe Facebook îl contrazic.
  • Simion: „Cu siguranţă cei de la USR au sărit calul cu aceste acuzaţii”.

George Simion, co-președintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a anunțat, în Parlament, că va da în judecată Alianţa USR PLUS pentru defăimare, în urma protestelor de luni.

„Ei sunt extremişti. (…) Cu siguranţă cei de la USR au sărit calul cu aceste acuzaţii şi îi vom trimite în instanţă şi pe domnul Alexandru Muraru. Pe motiv că ne-au făcut extremişti, defăimare”, a declarat, marți, George Simion.

George Simion susține că nu AUR a organizat protestele, deși anunțurile sale postate pe Facebook îl contrazic.

„Avem o problemă cu modalitatea în care a fost administrată această criză, în care s-au furat banii din sănătate, după cum se fură de 31 de ani banii românilor. În primul rând, am o problemă cu guvernul, indiferent de ce culoare e. Românii sunt singurii care suferă din cauza unor măsuri aberante. (…) Au îndrăznit să ne facă extremişti, ei sunt extremiştii, că pun în pericol sănătatea românilor. Nu e vorba doar de sănătatea fizică şi de actuala pandemie, mai sunt şi alte boli şi mai avem şi sănătatea mintală, nimeni nu se preocupă de ea. Se închid sălile de sport, se închid locurile unde românii pot face activităţi fizice, se închid şcolile şi românii nu au cu cine să îşi lase copiii”, a adăugat Simion.

Simion: „Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm”

Co-președintele AUR a mai precizat că membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara în funcţie de decizia proprie și că vinovaţii de violenţă de la aceste proteste trebuie traşi la răspundere. Parlamentarul a punctat faptul că nu formaţiunea pe care o conduce a organizat aceste proteste, ci „românii simpli”.

„Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm. (…) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli”, a adăugat Simion.

USR-PLUS, acuzație la dublu

Marți, într-o postare pe Facebook, Alianța USR-PLUS a acuzat că AUR, dar și PSD, promovează mesaje „iresponsabile și extremiste, conspirațiile și fake news-urile”.

„Astăzi vedem, însă, până unde pot duce mesajele iresponsabile și extremiste, conspirațiile și fake news-urile pe care acești politicieni, de la AUR și PSD, înțeleg să le rostogolească și să le încurajeze în spațiul public: la escaladarea violenței. Nu demult am avut un exemplu, în acest sens, și de peste ocean.

Protestele din ultimele zile nu au nimic de-a face cu dreptul oamenilor de a-și striga nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități câtă vreme ele promovează mesaje extremiste și acțiuni violente chiar la adresa celor care, în aceste momente, se luptă pentru viețile noastre și îi îngrijesc pe cei bolnavi”, se arată pe pagina Alianței USR-PLUS.