• George Tuță spune că a câștigat alegerile la Sectorul 1 și le mulțumește alegătorilor.
  • Primarul în funcție, Clotilde Armand, spune că alegerile au fost fraudate.
  • Diaspora a votat în număr mare partidul Dianei Șoșoacă.

George Tuță a câștigat alegerile la Sectorul 1. Cifrele transmise Biroului Electoral Central arată o diferență de câteva sute de voturi între el și Clotilde Armand, care susține în continuare că alegerile au fost fraudate. La Sectorul 2, Hopincă și Mihaiu se proclamă fiecare câștigător. Pe de altă parte, la europarlamentare, s-au terminat de numărat secțiile din Diaspora.

Datele finale arată că Tuță a câștigat Sectorul 1 cu 35.910 voturi, iar Clotilde Armand are 35.237 de voturi. Este vorba de mai puțin de un procent între cei doi contracandidați. De altfel, George Tuță a și anunțat pe pagina sa de socializare faptul că are onoarea de a fi primarul Sectorului 1. Le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut, dar și membrilor din comisiile din secțiile de vot, care au îndurat patru zile până când rezultatul votului a fost finalizat.

În timp ce George Tuță anunța faptul că a câștigat Sectorul 1, Clotilde Armand făcea o conferință de presă în care anunța că a găsit alte nereguli și continua să spună că alegerile au fost fraudate, cerând renumărarea voturilor.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Citește și