George Tuță obține victoria la Sectorul 1. Clotilde Armand acuză în continuare că i-au fost scăzute voturi „din pix”

George Tuță a câștigat alegerile la Sectorul 1. Cifrele transmise Biroului Electoral Central arată o diferență de câteva sute de voturi între el și Clotilde Armand, care susține în continuare că alegerile au fost fraudate. La Sectorul 2, Hopincă și Mihaiu se proclamă fiecare câștigător. Pe de altă parte, la europarlamentare, s-au terminat de numărat secțiile din Diaspora.

Datele finale arată că Tuță a câștigat Sectorul 1 cu 35.910 voturi, iar Clotilde Armand are 35.237 de voturi. Este vorba de mai puțin de un procent între cei doi contracandidați. De altfel, George Tuță a și anunțat pe pagina sa de socializare faptul că are onoarea de a fi primarul Sectorului 1. Le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut, dar și membrilor din comisiile din secțiile de vot, care au îndurat patru zile până când rezultatul votului a fost finalizat.

În timp ce George Tuță anunța faptul că a câștigat Sectorul 1, Clotilde Armand făcea o conferință de presă în care anunța că a găsit alte nereguli și continua să spună că alegerile au fost fraudate, cerând renumărarea voturilor.

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Exit mobile version