• Georgia votează astăzi doi senatori.
  • Dacă republicanii câștigă cel puțin un mandat, vor avea majoritate în Senat.
  • Democrații vor să câștige ambele fotolii de senator ca să controleze Senatul.
  • Un Senat republican va putea bloca toate planurile lui Joe Biden.

Cum va arăta mandatul de președinte al lui Joe Biden se decide astăzi în statul Georgia.

Locuitorii de aici își votează senatorii. Iar rezultatul va decide care partid controlează Senatul de la Washington.

Cele două fotolii sunt deținute în prezent de republicani, Kelly Loeffler și David Perdue, care vor încă un mandat. Dacă măcar unul dintre ei va câștiga, partidul lui Trump va păstra majoritatea în Senat și va putea să blocheze inițiativele venite de la Joe Biden.

Donald Trump știe că miza este uriașă așa că a mers personal în Georgia să mobilizeze republicanii.

Donald Trump, președintele SUA a spus: „Ar fi ultima șansă să salvăm America pe care o iubim. Sunt aici datorită lui David și Kelly. Stânga radicală vrea să ne distrugă țara, să ne demoleze istoria și să steargă tot ce ne este drag. Ar putea fi cel mai important vot pentru tot restul vieții voastre.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Democrații trebuie să ia ambele fotolii din Georgia ca să controleze camera superioară a Congresului.
Răsplata pentru o asemenea victorie ar fi uriașă – administrația Biden își va putea trece de legislativ orice proiect. Iar președintele-ales are un program extrem de ambițios de reforme, menit să schimbe fața Americii.

Joe Biden, președintele-ales al SUA a declarat: „Puterea este literalmente în mâinile voastre. Ca niciodată în cariera mea, un stat va decide parcursul nu doar pentru următorii patru ani, dar și pentru generația următoare.”

Trump a pierdut la limită în Georgia. El insistă că victoria i-a fost furată prin fraudă. Susținătorii președintelui, care cred în această teorie încă nedemonstrată, nu vor ca situația să se repete și la scrutinul pentru Senat.

„Trebuie să ieșim în număr mare și să ne arătăm susținerea pentru Donald Trump.”, a spus un susținător Trump din Georgia.

„Nu am încredere completă că rezultatul va fi corect. De fapt, nici nu ar fi trebuit să avem acest vot dacă scrutinul de pe 3 noiembrie ar fi fost corect.” spune un alt susținător.