• Germania a înregistrat astăzi 2.828 de noi infectări, cel mai mare număr după 5 luni.
  • 449 de germani sunt internați la terapie intensivă, jumătate dintre ei sunt ventilați.
  • Apogeul pandemiei în Germania a fost în aprilie, atunci erau peste 6.000 cazuri/zi.

COVID-19 revine în forță și în Germania. Astăzi au fost anunțate 2.828 de noi infectări, potrivit institutului Robert Koch, care monitorizează situația.

Este cel mai mare număr de după apogeul epidemiei din Germania, care a fost în aprilie. Atunci erau peste 6.000 de cazuri pe zi. Astfel, bilanțul de până acum a ajuns la 306,086 de infectări confirmate cu SARS-CoV-2
De asemenea, de ieri și până astăzi au mai murit 16 oameni, ceea ce duce totalul tragic la 9.562.

A crescut foarte mult și numărul de oameni internați la terapie intensivă. Sunt acum 449, în condițiile în care acum două săptămâni erau sub 300.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Dintre bolnavii care au nevoie de îngrijire specială, peste 200 sunt ventilați mecanic. Dar nu se pune problema de o criză în spitale. Germania mai are 8.900 de paturi de terapie intensivă libere.

Știe guvernul condus de Angela Merkel de ce au crescut cazurile?

Potrivit Institutului Robert Koch, 7,7% dintre cei care s-au infectat săptămăna trecută s-au infectat în străinătate. România este alături de Turcia și Cehia pe lista țărilor de unde germanii s-au întors acasă bolnavi.

Totuși, situația din Germania nu este complet fără ieșire. Numărul R, adică numărul de persoane pe care un bolnav le infectează, este în scădere. La bilanțul de astăzi a fost 1,15, în timp ce ieri a fost 1,21. Dacă este sub 1, epidemia nu se mai extinde.

La finalul lunii trecute, Angela Merkel avertiza că se poate ajunge și la peste 19 mii de cazuri pe zi. Cancelarul stabilea atunci și câteva priorități pentru autorități – menținerea în funcțiune a economiei și ținerea școlilor deschise.