• Germania cere Rusiei să investigheze otrăvirea lui Navâlnii
  • Autoritățile de la Berlin amenință că va stopa proiectul de conducte de gaze Nord Stream 2, care trece prin Germania.
  • Franța și Marea Britanie se aliază cu Germania și cer socoteală Rusiei pentru otrăvirea lui Alexei Navalnîi.

Marea Britanie și Franța cer socoteală Rusiei pentru otrăvirea lui Alexei Navalnîi, dar Rusia se face că nu știe nimic și spune că nu a văzut rezultatele anchetei.

De asemenea, Berlinul a intensificat presiunea asupra Moscovei pentru a investiga otrăvirea lui Navalnîi, indicând pentru prima dată că afacerea ar putea pune în pericol un proiect de conducte pentru a transporta gaze din Rusia în Germania.

Ministrul britanic de Externe e sigur de implicarea statului rus în atacul asupra principalului oponent al lui Vladimir Putin. Oficialul a amintit că Novichok, substanța cu care a fost otrăvit Navalnîi, a fost folosit de agenți ruși și asupra unui disident aflat în exil în Marea Britanie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Guvernul Rusiei are o serie foarte serioasă de întrebări la care trebuie să răspundă”, spune Dominic Raab, ministrul britanic de Externe

Peste canalul Mânecii, aceeași poziție. Șeful diplomației franceze a cerut Rusiei să spună adevărul cât mai repede, ca să fie luate măsuri necesare.

Rușii știu foarte bine ce tipuri de sancțiuni avem la dispoziție, trebuie să ne spună adevărul”, a declaratJean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe

În paralel, Moscova se face că nu știe nimic. Mai mult decât atât, acuză Germania, țară în care este tratat Alexei Navalnîi, că nu i-a pus la dispoziție rezultatele anchetei.