• Ancheta poliției a fost deschisă încă din luna august, iar informațiile publice au venit ca răspuns la solicitarea publicației Der Spiegel.
  • Aproximativ 200 de cazuri de „Sindrom Havana” – denumit astfel deoarece primele cazuri au fost raportate în capitala cubaneză în 2016 – au fost raportate până acum în întreaga lume.
  • Victimele au fost în mare parte diplomați americani și ofițeri de informații, deși Canada a raportat și cazuri în ambasada sa din Havana.

Poliția germană investighează un „presupus atac cu armă sonică” împotriva personalului ambasadei SUA din Berlin. Ancheta face parte dintr-o serie mai amplă de incidente care au afectat mai mulți ambasadori și familiile lor din întreaga lume, ce poartă denumirea de „sindromului Havana”, scrie The Guardian.

Conform sursei citate, ancheta poliției a fost deschisă încă din luna august, iar informațiile publice au venit ca răspuns la solicitarea publicației Der Spiegel.

Aproximativ 200 de cazuri de „Sindrom Havana” – denumit astfel deoarece primele cazuri au fost raportate în capitala cubaneză în 2016 – au fost raportate până acum în întreaga lume. Incidente similare au fost raportate în China, India și chiar Washington DC.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Victimele au fost în mare parte diplomați americani și ofițeri de informații, deși Canada a raportat și cazuri în ambasada sa din Havana.

„Sindromul Havana” se manifestă prin stări de rău ce apar din motive necunoscute.