• Parlamentul german a dezbătut joi un proiect de lege prin care vaccinarea ar putea deveni un demers obligatoriu.
  • Dezbaterile au fost destul de aprinse pentru că s-a pus problema eticii medicale și eticii conștiinței, printre altele.
  • Olanda, Danemarca, Austria, Scoția și Anglia au anunțat că vor relaxa măsurile impuse.


Germania ar putea adopta o lege prin care vaccinarea ar deveni un demers obligatoriu, după ce, în țară, au fost raportate 200.000 de infectări într-o singură zi. Parlamentul german a dezbătut joi subiectul vaccinării obligatorii, într-o zi în care a doborât recordul de infectări. La nivelul statului german, în ultimele șapte zile, Germania a raportat 848,945 de noi infectări.

Germania ar deveni, dacă măsura ar fi adoptată, a doua țară din Europa care impune vaccinarea obligatorie a populației, după Austria, care va introduce imunizarea obligatorie prin lege de la 1 februarie.

Mai multe despre ce se întâmplă în Germania știe editoul Aleph News, BALASZ BARABAS.

Ce se întâmplă joi în Parlamentul german

În acest moment se dezbate un proiect de lege care ar fi obligatoriu pentru toți cetățenii germani – și anume vaccinarea obligatorie pentru toți cei de peste 18 ani. De fapt, au fost supuse dezbaterii parlamentare a Bundestagului de la Berlin, trei opțiuni de către politicienii germani. Prima ar fi vaccinarea pentru toată lumea peste 18 ani, vaccinarea obligatorie pentru cei peste 50 de ani și nevaccinarea, respectiv neligativitatea vaccinării deloc. Dezbaterile au fost destul de aprinse pentru că s-a pus problema eticii medicale și eticii conștiinței, printre altele. Este o problemă destul de mare că în Germania nu există o evidență centrală a vaccinărilor, deci este greu de spus și de obligat oricine, în Germania, la nivel federal, pentru că în fiecare stat în parte se poate face acest lucru, dar la nivel central, este greu de impus o obligativitate a vaccinării.”, a transmis editorul Balasz Barabas.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Când ar putea intra în vigoare actul normativ în Germania

Probabil în luna martie, deci nu mai devreme de februarie, în cazul în care, evident, se va supune votului, va exista un proiect de lege pe baza acestor dezbateri, atunci probabil că undeva în martie se va putea începe aplicarea legii și va intra în vigoare.”, a explicat editorul.

Situația infectărilor în Europa

Din păcate, situația infectărilor este în creștere, cel puțin cu varianta Omicron. Danemarca și Olanda au ales nu înăsprirea, ci relaxarea măsurilor. Olanda, de exemplu, a fost țara cu cele mai severe măsuri anti-COVID, iar premierul a anunțat, după ce numărul noilor infectări, în medie, a ajuns la peste 60.000 pe zi, în ciuda restricțiilor foarte severe, acesta a anunțat că va relaxa măsurile anti-COVID, respectiv se vor deschide barurile, restaurantele, muzeele, dar doar până la ra 22.00 și doar pentru cei care au certificat verde. Și Danemarca, Austria, Marea Bitanie – Scoția și Anglia au anunțat că vor relaxa măsurile impuse.”, a spus editorul Aleph News, Balasz Barabas.