• Ministrul german al Sănătății: Germania va încheia rapid un contract cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V dacă UE nu face nimic.
  • Numărul cazurilor de coronavirus din Germania a crescut vineri cu 17.482, până la 2.629.750.
  • Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia se numără printre țările care au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat vineri că este în favoarea unui contract semnat între Germania și Rusia pentru vaccinul anti-Covid Sputnik V, transmite Reuters.

”Pot să mă gândesc la situația în care încheiem contracte – și o facem rapid”, a declarat acesta într-o conferință de presă, adăugând că Germania este într-un contact strâns cu Rusia pe chestiuni ce privesc vaccinul.

O precondiție, totuși, este să existe mai multe detalii despre câte doze pot fi livrate, a adăugat înaltul oficial german.

”Sunt foarte mult în favoarea ideii de a o face la nivel național, dacă Uniunea Europeană nu face nimic”, a mai spus Jens Spahn.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nerăbdătoare în faţa unui proces considerat prea lent, mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului, cum ar fi Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia.