• Trei cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în Germania.
  • Prin urmare, Germania impune o serie de restricţii: doar cetăţenii germani pot călători spre Germania din Africa de Sud, iar toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi, trebuie să stea în carantină 14 zile.

„Secvenţierea a confirmat suspiciunea despre care am vorbit public ieri dimineaţa (sâmbătă – n.r.)”, spune Kai Klose, oficial pe probleme sociale în Hesse, conform Reuters.

Sâmbătă, autorităţile din Sănătate au declarat public că este posibil ca un pasager care a revenit din din Africa de Sud, în Hesse, pe aerportul din Frankfurt, să fie infectat cu noua tulpină.

Tot sâmbătă, au fost detectate două cazuri de infectare cu Omicron în Bavaria.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Prin urmare, Germania impune o serie de restricţii: doar cetăţenii germani pot călători spre Germania din Africa de Sud, iar toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi, trebuie să stea în carantină 14 zile.

Tot duminică, autorităţile din Olanda confirmă temerile pe care le aveau sâmbătă seara. 13 persoane care au sosit în Amsterdam sunt infectaţi cu noua variantă de coronavirus.

Totodată, varianta Omicron a ajuns şi în Italia, a anunţat sâmbătă seara Institutul Superior de Sănătate, din subordinea guvernului.