• Se așteaptă ca UE să ia o decizie până pe 29 decembrie cu privire la aprobarea primului vaccin.
  • Germania pregătește centre speciale de vaccinare.
  • Șeful de cabinet al lui Markel se oferă să ajute direct personalul medical în acest proces.

Helge Braun, Șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel spune că se așteaptă ca vaccinările împotriva coronavirusului să înceapă în Germania „chiar în primele zile” ale noului an. Medicul instruit spune că este pregătit să ajute el însuși să vaccineze oamenii.

Se așteaptă ca autoritățile Uniunii Europene să ia o decizie până pe 29 decembrie cu privire la aprobarea primului vaccin pentru utilizare. Germania pregătește centre speciale de vaccinare. Germania este cea de-a doua țară europeană care inițiază o campanie de vaccinare împotriva COVID-19, după Marea Britanie.

Șeful de cabinet al lui Merkel, Helge Braun, a declarat duminică, ziarului Bild că va anunța autoritățile medicale că este pregătit să ajute. El a spus „asta nu va funcționa la fiecare oră din zi și din noapte, fiind și șef de cabinet, dar în weekend sunt pregătit să mă alătur”. El a adăugat că el și Merkel vor fi vaccinați „când va veni rândul nostru”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Numărul cazurilor de infecție din Germania s-a stabilizat mai mult sau mai puțin, totuși, la un nivel ridicat de când a început lockdown-ul parțial pe 2 noiembrie, dar nu au scăzut. Luni, centrul național de control al bolii a raportat 12.332 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, comparativ cu 11.168 de acum o săptămână și 147 de noi decese.

Restricții precum închiderea restaurantelor, barurilor, facilităților sportive și de agrement urmează să dureze cel puțin până în 10 ianuarie, iar unele regiuni iau sau se gândesc la măsuri mai dure. Braun a spus că sunt necesare restricții mai stricte „cel puțin în punctele fierbinți”.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!