• Germania va da startul vaccinării pentru toți locuitorii, începând din 7 iunie
  • 70% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani au primit prima doză de vaccin
  • Mai multe landuri au luat măsuri de relaxare

Locuitorii vaccinați din New York pot renunța la mască Germania va da startul vaccinării pentru toți locuitorii.
Ministrul german al Sănătății a declarat că, începând cu 7 iunie, toată lumea va primi serul anti-Covid. Actualul sistem care favorizează cele mai vulnerabile categorii de vârstă nu va mai fi valabil.

Ministrul a mai declarat că, în ultimele săptămâni, campania de vaccinare a luat amploare. Până la sfârșitul lunii mai, aproximativ 40% din locuitorii Germaniei vor primi cel puțin o primă doză de vaccin.

„Chiar dacă vom pune capăt prioritizării, nu va fi posibil, în luna iunie, să vaccinăm pe toată care dorește să facă asta, dar va trebui să continuăm campania de vaccinare așa cum este planificat până în vară. Dar pot spune un lucru cu certitudine: toată lumea din Germania care dorește să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe ceilalți va putea primi o ofertă de vaccinare în săptămânile următoare și până la vară.”, a declarat Jens Spahn, ministrul german al Sănătății.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cum decurge campania de vaccinare în Germania

70% dintre cei cu vârsta de peste 60 de ani au primit deja prima doză de vaccin. Aproximativ un sfert dintre aceștia sunt complet vaccinați.

În total, au fost administrate 40 de milioane de doze de vaccin și aproximativ nouă milioane de persoane au primit schema completă de vaccinare. Rata infecției a scăzut în Germania și unele landuri încep să deschidă terasele în aer liber.

New York face pași spre libertate

Și New York face pași spre libertate. Guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a anunțat că locuitorii orașului care s-au vaccinat pot renunța la măști chiar și în anumite locuri la interior. Vaccinarea rapidă din New York se reia, iar Radio City Music Hall se redeschide pentru publicul vaccinat.

„Locuitorii din New York au făcut progrese mari. Toate săgețile sunt îndreptate acum în direcția corectă, așa că hai să revenim la viață. Această oprire a provocat tot felul de daune, daune de care nici măcar nu suntem conștienți.”, a declarat Andrew Cuomo.

Andrew Como a mai spus că, începând de miercuri, locurile se pot deschide până la o capacitate de 100%, atâta timp cât permit doar accesul persoanele vaccinate în interior. New York a vaccinat complet aproximativ 43% din cei 20 de milioane de locuitori.

„Prin ghidarea CDC, persoanele imunocompromise, persoanele nevaccinate ar trebui să poarte în continuare o mască și distanță socială. Dar dacă sunteți vaccinat, sunteți în siguranță. Fără măști. Fără distanțare socială.”, a adăugat acesta.