• Germania închide majoritatea magazinelor de pe 16 decembrie până pe 10 ianuarie.
  • Angela Merkel s-a întâlnit azi cu cei 16 lideri ai landurilor germane pentru a discuta propunerea guvernamentală privind noi măsuri în lupta cu pandemia.
  • Rămân deschise doar magazinelor esenţiale, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, dar şi băncile.

Update 13.30 Germania intră în carantină strictă

Angela Merkel a anunțat că Germania intră în carantină strictă începând de miercuri. 

Vor fi închise magazinele neesențiale, firmele (cu excepția celor de utilități, a băncilor și a celor care fac aprovizionare critică) și școlile.

Angela Merkel:Măsurile pe care le-am început pe 2 noiembrie nu au fost suficiente. Sistemul de sănătate este supus unei mari tensiuni și scopul nostru a fost întotdeauna să evităm supraîncărcarea sistemului de sănătate“.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Trebuie să acționăm urgent. Trebuie să facem mai mult decât era planificat anterior“, a avertizat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a spus că „dacă așteptăm până la Crăciun, va trebui să luptăm cu numărul mare de cazuri luni întregi“.

Propunere guvernamentală cu reguli stricte, discutată azi de Angela Merkel și liderii landurilor germane

Știi deja că Germania se află în lockdown parţial de şase săptămâni, barurile şi restaurantele fiind închise, în timp ce magazinele şi şcolile au rămas deschise. Acum, țara intenţionează să închidă majoritatea magazinelor de miercuri, 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus, scrie Reuters.

Restricțiile apar într-un proiect de propunere guvernamentală, care a fost pregătit pentru întâlnirea de astăzi a cancelarului Angela Merkel cu liderii statelor.

Ar urma să rămână deschise doar magazinelor esenţiale, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, dar şi băncile.

De asemenea, școlile vor fi închise în această perioadă pentru că urmează vacanţa, iar angajatorilor li se va cere să stopeze activitatea sau angajaţii să lucreze de acasă.