• Germania rămâne în lockdown până pe 7 martie
  • Românii din Germania sunt încrezători și așteaptă relaxarea restricțiilor
  • Școlile și saloanele de cosmetică s-ar putea deschide mai devreme în unele landuri

Germania rămâne în continuare în lockdown până pe 7 martie. Cancelarul Angela Merkel consideră că nu s-a intervenit suficient de repede pentru a preveni creșterea numărului de cazuri înregistrate la finalul lui 2020.

Claudiu trăiește de 20 de ani în Bavaria și este antreprenor în domeniul transporturilor. El spune cât de afectată este afacerea lui în această perioadă.

Transporturile sunt afectate ca peste tot. Noi transportăm mărfuri generale, atunci automat simțim chestia asta. Dar pe de altă parte am primit ajutor de la stat și încă mai primim.”, a spus Claudiu Mălescu, un român stabilit în Bavaria.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În ultima săptămână, în Germania au fost puțin peste 64 de cazuri la 100.000 de locuitori. Chiar și așa unele școli s-ar putea deschide totuși mai devreme, dacă numărul cazurilor va scădea.

Prea multă libertate de mișcare nu avem, dar este există o urmă de speranță. De la 1 martie, sub anumite condiții, deja frizeriile se pot deschide. Avand în vedere că sunt 16 landuri în Germania, fiecare poate decide în ce ritm pot da drumul la gradinițe sau la școli.”, spune Alina Iordan, consultant finaciar în Germania.