• Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că este important să nu se îngreuneze viaţa opozanţilor Kremlinului care doresc să părăsească Rusia.
  • Totuși, oficialul german spune că există loc pentru o dezbatere la nivel european cu privire la interzicerea turiştilor ruşi.
  • Mai multe ţări europene au cerut ca cetăţenilor ruşi să le fie interzis accesul în UE pentru a se asigura că şi ei plătesc o pedeapsă pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că, deşi există loc pentru o dezbatere la nivel european cu privire la interzicerea turiştilor ruşi, este important să nu se îngreuneze viaţa opozanţilor Kremlinului care doresc să părăsească Rusia.

„Ceea ce este important pentru noi este să înţelegem că există mulţi oameni care fug din Rusia pentru că nu sunt de acord cu regimul rus”, a declarat el în urma unei întâlniri cu liderii ţărilor nordice, care a avut loc luni la Oslo, relatează Reuters, citat de Mediafax.

„Toate deciziile pe care le luăm nu ar trebui să facă mai complicată plecarea din ţară, pentru a scăpa de conducerea şi dictatura din Rusia”, a adăugat el.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Mai multe ţări europene, printre care şi finlandeza Sanna Marin, prezentă şi ea la reuniune, au cerut ca cetăţenilor ruşi să le fie interzis accesul în UE pentru a se asigura că şi ei plătesc o pedeapsă pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Autor: Iulian Moșneagu