• Se așteaptă ca legislația privind legalizarea să fie introdusă în timpul următoarei sesiuni legislative.
  • De asemenea, aceasta va oferi servicii mai ample de reducere a efectelor nocive ale drogurilor și va restricționa publicitatea pentru tutun și alcool, alături de canabis.
  • Germania și există un program de canabis medical. Dar această viitoare propunere ar urmări să stabilească o piață reglementată pentru marijuana pentru uzul adulților.

Liderii partidelor din viitoarea coaliție guvernamentală din Germania au ajuns la un acord pentru legalizarea marijuanei la nivel național.

Se așteaptă ca legislația privind legalizarea să fie introdusă în timpul următoarei sesiuni legislative. De asemenea, aceasta va oferi servicii mai ample de reducere a efectelor nocive ale drogurilor și va restricționa publicitatea pentru tutun și alcool, alături de canabis.

În prezent, posesia personală de marijuana este dezincriminată în Germania și există un program de canabis medical. Dar această viitoare propunere ar urmări să stabilească o piață reglementată pentru marijuana pentru uzul adulților.
Coaliția de guvernare – formată din Partidul Social-Democrat din Germania (SPD), Partidul Liber-Democrat (FDP) și Verzii – a declarat că va „introduce distribuția controlată a canabisului pentru adulți în scopuri recreative în magazine autorizate”, potrivit unei traduceri a unui raport al unui grup de lucru multipartidist remarcat pentru prima dată de Funke Media și difuzat de Der Spiegel.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Așa-numita „coaliție a semafoarelor” susține că reglementarea vânzărilor de marijuana va ajuta la eliminarea pieței ilicite. Acest lucru va fi revizuit la patru ani după punerea în aplicare, când va fi necesară o analiză a impactului social al reformei.

Și în timp ce legislatorii au subliniat că obiectivul reformei nu este acela de a crește veniturile fiscale ale țării, FDP a afirmat în manifestul său electoral că impozitarea canabisului ca și a țigărilor ar putea genera 1 miliard de euro anual.