• Germania se pregătește să ridice restricțiile pentru persoanele vaccinate.
  • Guvernul german a anunțat că dovada vaccinării va fi afișată pe smartphone.
  • Persoanele vaccinate nu vor mai trebui să prezinte test negativ la cumpărături.

Germania se pregătește să ridice mai multe restricții pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Astfel, dacă ești imunizat, nu vei mai avea nevoie de test negativ la intrarea în magazine și te vei putea întâlni cu prietenii.

Vestea vine ca o gură de aer proaspăt și pentru oamenii de afaceri. Claudiu Melescu are o mică afacere în Germania, iar restricțiile i-au adus pierderi serioase. Dacă la începutul pandemiei antreprenorul român avea șase angajați, acum a mai ramas cu doi.

„Se deschid restaurantele, magazinele am înțeles, ceea ce e foarte bine. Eu având o firmă mică de transport, e foarte important și pentru economie în general. E foarte important că încet, încet să-și revonă totul la normal”, a precizat acesta.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Guvernul german a anunțat că dovada vaccinării va fi afișată digital, pe smartphone-uri, iar dacă nu deții un telefon inteligent, va trebui să ai la tine un cod QR imprimat pe o hârtie. Vârstnicii și cei care ocupă funcții cu risc de îmbolnăvire au în continuare prioritate la vaccinare.

Alina, o româncă stabilită în Germania, își așteaptă rândul la vaccin pentru a se bucura de libertate, alături de cei deja imunizați.

„Cel care s-a vaccinat se bucură și spune însfârșit pot să mă duc la frizer fără să mai fac un test, pot să ma duc oriunde îmi doresc, în limitele impuse bineînțeles. Ceilalți care spun, eu trebuie să mă vaccinez ca să obțin aceste drepturi, dar de exemplu, vorbim de categoriile care nu sunt prioritare, trebuie să aștept”, a spus aceasta.