• De astăzi, Germania și zone din Marea Britanie sunt în carantină
  • În Germania s-au raportat ieri 16.639 de cazuri noi de coronavirus și 507 decese
  • Noua tulpină a virusului din UK a fost descoperită la peste 1.000 de persoane

Cei care sperau că odată cu începerea vaccinării în Marea Britanie, vor putea vizita Londra vor fi dezamăgiți. Autoritățile britanice au ridicat nivelul restricțiilor la gradul 3, adică foarte înalt. Noaptea trecută au intrat în vigoare noile măsuri în Londra și parțial în Essex și Hertfordshire.

Tot de azi-noapte Germania este în lockdown până după Crăciun. În această perioadă școlile și magazinele neesențiale vor fi închise, iar adunările sunt limitate de la 10 persoane, la 5 din două familii diferite. Cancelarul Angela Merkel a anunțat noile restricții, după ce în Germania au fost raportate, în 24 de ore, aproape 30.000 de noi cazuri de coronavirus și aproximativ 600 de decese.

Marea Britanie intră în lockdown pentru că au apărut peste o mie de infectări cu noua tulpină a coronavirusului. În încercarea de a ține situația sub control, autoritățile au impus noi restricții. Hotelurile, restaurantele, cafenelele și pub-urile sunt închise. Excepție fac serviciile de delivery. Iar deplasările între localități sunt restricționate.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Până acum, specialiștii au observat că noua tulpină se multiplică foarte repede. Dar, deocamdată nu au stabilit daca provoacă o forma mai gravă a bolii. Știm însă că provoacă îngrijorare, deoarece ar putea să nu fie bine recunoscută de sistemul imunitar. Iar asta înseamnă că vaccinurile ar putea să nu fie efieciente.