• Vaccinarea anti-COVID în Spania începe în ianuarie
  • În Spania vor fi 13.000 de puncte de vaccinare anti-COVID
  • Germania va termina amenajarea centrelor de vaccinare luna viitoare
  • Germania vrea să imunizeze anti-COVID o persoană la fiecare două minute
  • Vaccinul anti-COVID ajunge în România la sfârșitul lunii viitoare

În vreme ce la noi nici lista de priorități nu e gata, Spania și Germania au un plan detaliat de vaccinare anti-COVID. Iar Marea Britanie schimbă strategia, ca să poată elibera Crăciunul de restricții.


Când începe vaccinarea la Madrid


Felix Damian, corespondent Aleph News: „Ianuarie, 13 mii de puncte în toată țara, cine e imunizat primul. În România, coordonatorul de campanie spune că serul ajunge la sfârșitul lunii viitoare. Și ar trebui să fie totul pus la punct până atunci ca să înceapă vaccinarea în același timp
ca aici”

Ai încredere că o să meargă bine vaccinarea anti-COVID?


Felix Damian, corespondent Aleph News: „Da și uite de ce. Anul acesta, în 8 săptămâni, 14 milioane de oameni au fost vaccinați antigripal. Iar pentru serul anti-COVID, premierul Sanchez vrea să mobilizeze și mai mulți medici.”

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Despre planul de vaccinare anti-COVID din Germania


Felix Damian, corespondent Aleph News: În capitala Berlin, sunt amenajate acum șase spații enorme pentru vaccinare. Chiar și hangarele aeroportului vor fi folosite. Autoritățile au planuri mari. Să înceapă la jumătatea lunii viitoare, într-un ritm amețitor. La fiecare două minute să fie vaccinat un neamț.

Asta da mașinărie nemțească! Dar nici Marea Britanie nu stă rău la capitolul planuri


Felix Damian, corespondent Aleph News: „Premierul Boris Johnson vrea să salveze Crăciunul. Crăciunul britanicilor. Autoizolarea nu va mai fi obligatorie pentru cei care au intrat în contact cu persoane contaminate de coronavirus. Aceștia vor trebui să facă teste zilnic timp de o săptămână și în acest timp pot să își vadă de treburile lor. Iar restricțiile de carantină generală se vor termina la timp pentru Crăciun, astfel încât britanicii să poată călători în țările de pe „lista roșie”. Perioada de izolare va fi redusă de la 14 zile la 5 zile dacă turiștii de sărbători vor avea rezultate negative la 5 zile după întoarcerea în țară.”