• 350 de soldați germani vor ajunge în Lituania, în cadrul unei operațiuni NATO.
  • Totul este influențat de posibilitatea Rusiei de a ataca Ucraina.
  • Olaf Scholz, cancelarul Germaniai, s-a întâlnit cu Joe Biden.

Germania va trimite 350 de militari suplimentari în Lituania, în cadrul unei operațiuni NATO.

Anunțul a fost făcut luni, 7 februarie, de ministrul Apărării din Germania, Christine Lambrecht, notează Le Figaro.

„Ne consolidăm astfel contribuția în ceea ce privește forțele de pe flancul estic al NATO și transmitem un semnal clar de hotărâre aliaților noștri”, a declarat Christine Lambrecht, în timpul unei călătorii la Munster.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

Christine a mai spus, în timpul unei vizite la Münster, că armata germană, Bundeswehr, va trimite în plus 350 de soldați la grupul de luptă care se află în Lituania. În acest fel, forțele care se află pe flancul de est al NATO vor fi mai multe la număr.

Duminică, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat că țara este pregătită pentru a trimite în statele baltice mai multe trupe.

500 de soldați germani se află deja în Lituania

Presupunerile pe baza cărora Rusia este la doar un pas de a invada Ucraina au mobilizat întreaga planetă. Anunțul despre cei 350 de soldați pe care Germania îi va trimite în Lituania este una dintre consecințele acestui fapt, deși Putin neagă o posibilă invazie.

Mai mult decât atât, Olaf Scholz s-a întâlnit, pentru prima dată, cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Washington. Cu toate acestea, cancelarul Germaniai a primit critici din partea altor state referitor la modul în care a gestionat situația cu Moscova.

De asemenea, Olaf Scholz are o întâlnire programată la Berlin cu liderii statelor baltice în săptămâna în curs. Săptămâna viitoare, acesta va merge și în Rusia și în Ucraina.