• Germania va acorda 720 de milioane de dolari supraviețuitorilor Holocaustului.
  • Banii vor fi distribuiți către peste 300 de organizații de asistență socială la nivel Mondial.
  • Din 1952, guvernul german a plătit aproximativ 90 de miliarde de dolari persoanelor fizice pentru suferințele și pierderile rezultate în urma persecuțiilor naziste.

Germania va acorda 720 de milioane de dolari supraviețuitorilor Holocaustului, potrivit anunțului Claims Conference – o organizație care se ocupă de cererile de despăgubire în numele evreilor care au suferit în din cauza nazismului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Organizația care se ocupă de cererile de despăgubire în numele evreilor care au suferit în timpul nazismului a declarat, miercuri, că Germania a fost de acord să acorde bani pentru serviciile de îngrijire la domiciliu și serviciile de sprijin acordate supraviețuitorilor vulnerabili ai Holocaustului.

Banii vor fi distribuiți către peste 300 de organizații de asistență socială la nivel mondial, conform Claims Conference – Conferința pentru revendicări evreiești.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Suntem mândri să anunțăm această alocare semnificativă într-un moment în care aceste fonduri sunt critice, din cauza vârstei, sărăciei și handicapului din ce în ce mai mare al populației noastre de supraviețuitori în scădere. Știm că aceste fonduri oferă un sprijin vital în aceste vremuri dificile”, a declarat președintele organizației Gideon Taylor.

Fondurile suplimentare constituie cea mai mare sumă alocată vreodată Claims Conference pentru servicii de asistență socială într-un singur an, a precizat organizația într-un comunicat. Aceasta estimează că fondurile vor plăti servicii pentru aproximativ 120.000 de supraviețuitori săraci ai Holocaustului.

„Supraviețuitorii vor fi sprijiniți oriunde ar trăi”

Din 1952, guvernul german a plătit aproximativ 90 de miliarde de dolari persoanelor fizice pentru suferințele și pierderile rezultate în urma persecuțiilor naziste.

Anul trecut, Claims Conference a distribuit 653 de milioane de dolari sub formă de subvenții către sute de agenții de servicii sociale din întreaga lume.

Fondurile sunt distribuite organizațiilor de asistență socială din regiunile în care locuiește un număr semnificativ de supraviețuitori, astfel încât aceștia să aibă la dispoziție servicii vitale, cum ar fi îngrijire la domiciliu, asistență medicală, asistență de urgență și hrană.

Supraviețuitorii vor fi sprijiniți oriunde ar trăi, fie că este vorba de zone devastate de război sau de zone de conflict și indiferent de obstacole”, a declarat icepreședintele executiv al Claims Conference Greg Schneider.

Având în vedere că sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial a avut loc acum mai bine de 76 de ani, toți supraviețuitorii Holocaustului în viață sunt vârstnici, iar mulți dintre ei suferă de numeroase probleme medicale, deoarece au fost privați de o alimentație adecvată când erau tineri.

De asemenea, mulți trăiesc izolați, deoarece și-au pierdut familiile în război. Totoadă, mulți supraviețuitori ai Holocaustului au ieșit din război fără nimic și se confruntă cu lipsa de resurse financiare.