• Un deputat influent din coaliția de guvernare a confirmat un raport al cotidianului Sueddeutsche Zeitung, potrivit căruia ministrul apărării, Christine Lambrecht, va oferi armele la întâlnirea de marţi cu aliaţii de la Baza Aeriană Ramstein a Statelor Unite din Germania.
  • Cancelarul german s-a confruntat cu critici în ţară şi în străinătate pentru că guvernul său nu a livrat arme grele Ucrainei.
  • Gepard este un sistem antiaerian autopropulsat, autonom şi blindat, construit pe şasiul tancului Leopard 1.

Germania va aproba, în mod oficial, livrarea de sisteme antiaeriene Gepard către Ucraina, a declarat, marţi, un deputat influent din coaliţia de guvernare, anunţă Reuters.

Johannes Vogel, de la Partidul Liberal Liber-Democrat, a confirmat un raport al cotidianului Sueddeutsche Zeitung, potrivit căruia ministrul apărării, Christine Lambrecht, va oferi armele la întâlnirea de marţi cu aliaţii de la Baza Aeriană Ramstein a Statelor Unite din Germania.

Cancelarul german, Olaf Scholz, s-a confruntat cu critici în ţară şi în străinătate pentru că guvernul său nu a livrat arme grele Ucrainei. Scholz a promis să ofere arme antitanc şi antiaeriene din stocurile militare germane, pe care le-a descris însă ca fiind „arme defensive”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Gepard este un sistem antiaerian autopropulsat, autonom şi blindat, construit pe şasiul tancului Leopard 1.