• Guvernul german intenționează să reducă plățile de stimulare pentru cumpărătorii de mașini electrice și să pună capăt subvențiilor pentru achiziționarea de mașini hibride la sfârșitul acestui an.
  • Guvernul anunțase la scurt timp după preluarea mandatului în decembrie, că începând cu 2023, va oferi plăți doar pentru vehiculele electrice care au în mod demonstrabil un efect pozitiv de protecție a climei”.
  • Acesta a dezvăluit detaliile noului sistem marți târziu.

Guvernul german intenționează să reducă plățile de stimulare pentru cumpărătorii de mașini electrice și să pună capăt subvențiilor pentru achiziționarea de mașini hibride la sfârșitul acestui an.

Guvernul anunțase la scurt timp după preluarea mandatului în decembrie, că începând cu 2023, va oferi plăți doar pentru vehiculele electrice care au în mod demonstrabil un efect pozitiv de protecție a climei”.
Acesta a dezvăluit detaliile noului sistem marți târziu.

În prezent, cumpărătorii de mașini exclusiv electrice sunt eligibili pentru stimulente guvernamentale de până la 6.000 de euro (6.100 de dolari), iar persoanele care cumpără mașini hibride plug-in pot primi până la 4.500 de euro (4.570 de dolari).

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Ministerul Economiei și Climei a declarat că numărul mașinilor electrice aflate pe șosele crește rapid, estimându-se că numărul total se va apropia de 2 milioane în acest an. Acestea devin din ce în ce mai populare și nu vor avea nevoie de subvenții de stat în viitorul apropiat”, a declarat ministrul Robert Habeck.

Începând din ianuarie, stimulentele guvernamentale pentru mașinile electrice și cele cu pile de combustie vor fi reduse la 4.500 de euro bucata pentru vehiculele cu un preț de listă de până la 40.000 de euro și la 3.000 de euro (3.045 de dolari) pentru mașinile care costă între 40.000 și 65.000 de euro.

Începând cu luna septembrie a anului viitor, stimulentele vor fi limitate la persoanele fizice, deși guvernul ia în considerare posibilitatea ca întreprinderile mici și organizațiile caritabile să rămână eligibile.

Începând din ianuarie 2024, stimulentele guvernamentale vor fi reduse la 3.000 de euro pentru vehiculele cu prețuri de până la 45.000 de euro și vor fi eliminate pentru mașinile mai scumpe.

Finanțarea va fi, de asemenea, plafonată. Ministrul de finanțe, Christian Lindner, a declarat miercuri că stimulentele guvernamentale se vor încheia atunci când se va epuiza o ultimă sumă de 2,5 miliarde de euro, iar după aceea vor rămâne doar avantajele fiscale pentru cumpărarea de mașini prietenoase cu clima.

Și aș dori să adaug că, având în vedere profiturile de miliarde ale companiilor auto, o astfel de subvenție nu mai este necesară, mă bazez pe un impuls venit prin intermediul pieței pentru a face vehiculele electrice mai ieftine, prin concurență”, a spus el.

Guvernul dorește ca până în 2030 să aibă pe șosele cel puțin 15 milioane de mașini complet electrice. De asemenea, își propune să intensifice eforturile împotriva schimbărilor climatice prin extinderea utilizării energiei regenerabile și prin devansarea ieșirii Germaniei din energia pe bază de cărbune din 2038, în mod ideal”, până în 2030.