• Germania va găzdui summitul G7 din iunie.
  • India are deja o tehnologie bună aici și marile companii au investit foarte mult în energia regenerabilă.
  • Portul fotovoltaic are panouri solare pe un acoperiș cu două bănci dedesubt, care generează energie pentru ca angajații să își încarce telefoanele mobile, bicicletele și scuterele electronice.

Ministrul german al energiei și climei a declarat joi că Grupul celor șapte națiuni bogate (G7) poate deschide calea pentru a pune capăt utilizării cărbunelui, un combustibil fosil foarte poluant care este responsabil pentru o cincime din emisiile globale de gaze cu efect de seră cauzate de om.

Oficiali de rang înalt din țările G7 au avut o reuniune de trei zile la Berlin, în cadrul căreia au încercat să ajungă la un acord asupra unor obiective comune pentru trecerea de la combustibilii fosili la energia regenerabilă, despre care oamenii de știință spun că este urgentă pentru a limita schimbările climatice.

Membrii G7, Marea Britanie, Franța și Italia au stabilit termene limită pentru a renunța la arderea cărbunelui pentru electricitate în următorii ani; Germania și Canada au ca obiectiv 2030. Japonia dorește mai mult timp, în timp ce administrația Biden a stabilit ca obiectiv încetarea utilizării combustibililor fosili pentru producerea de energie electrică în Statele Unite până în 2035.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Habeck, membru al partidului ecologist Verzii, a insistat că Germania s-a angajat să respecte acordul climatic de la Paris din 2015, în ciuda faptului că se străduiește să obțină noi surse de combustibili fosili – inclusiv din Statele Unite – pentru a compensa faptul că Germania și-a redus achizițiile de energie din Rusia.

„Ceea ce vedem în acest moment este o accelerare a transformării ecologice”, a spus el.

Germania dorește un parteneriat puternic cu India în domeniul energiei durabile și verzi și al transformării energetice, a declarat marți Stephan Grabherr, ambasador adjunct al Ambasadei Germaniei. El a inaugurat portul fotovoltaic la Ambasada Germaniei, în prezența altor funcționari ai Ambasadei Germaniei.

Cu această ocazie, GIZ (Agenția Germană pentru Cooperare Internațională) a făcut, de asemenea, o prezentare a istoriei PV Port și a inovației tehnice pentru „plug n play” solar „Make in India”. „Acest lucru este foarte flexibil; îl folosim aici, pe terenul ambasadei, pentru conectarea telefoanelor mobile, scuterelor și alimentarea rețelelor noastre pentru orice scop de urgență. Este foarte util și robust și toată lumea îl poate pune pe acoperișul lor și este accesibil aici, pe piața indiană”, a spus el.